Шведската прогресив супергрупа Soen представи трети сингъл от предстоящия албум “Imperial“.

Албумът е продуциран от Iñaki Marconi и групата, миксиран и мастериран от Kane Churko, който е работил с с величия като Ozzy Osbourne и Bob Dylan.

В живота си се опитвам да бъда възможно най-истински, но мисля, че музиката и природата на Soen са единственото място, на което наистина, наистина чувствам, че мога да бъда себе си“, обяснява Martin Lopez, “да правиш музика, да пишеш текстове, това е мястото, където наистина можеш да се изразиш с пълна свобода и без да се съобразяваш с чуждата преценка“.

Очевидно беше ужасно нещо за всички, а за нас като група наистина беше разочароващо, че не можехме да свирим за феновете си“, казва Lopez, „но също така ни даде възможност да премислим този албум изцяло. Успяхме да прекарваме по 12 часа на ден в продължение на много месеци, за да направим Imperial точно какъвто искахме

Трети сингъл от албума е “Illusion“, гледайте официалното видео тук:

Martin Lopez (Ex-Opeth & Ex-Amon Amarth) и Kim Platbarzdis се събират още през 2004, но официално обявяват групата през 2010 г, когато към тях се присъединява вокалистът Joel Ekelöf (Willowtree). След няколко месеца се включва и басистът Steve Di Giorgio (ex-Death, Testament). Настоящи членове на Soen са: Joel Ekelöf – вокали, Martin Lopez – барабани и перкусии, Lars Enok Åhlund – клавир и китара, Oleksii “Zlatoyar” Kobel – бас и Cody Ford – китара.

Наследникът на “Lotus” (2019) се казва “Imperial” и ще бъде издаден на 29 януари 2021, по-долу може да видите списък с песни и обложка.

Soen – “Imperial

1. Lumerian
2. Deceiver
3. Monarch
4. Illusion
5. Antagonist
6. Modesty
7. Dissident
8. Fortune