Северноирландската рок банда Therapy? обявяви своя колосален нов студиен албум “Hard Cold Fire” – хипнотичен меланж от гръндж-рок и извисяваща се мелодия, който показва триото непоколебимо и съживено. “Hard Cold Fire” е насрочен за издаване на 5 май 2023 г. чрез Marshall Records.

Феновете могат да поръчат предварително комплекти с лимитирани издания на “Hard Cold Fire” и да запазят предварително ТУК.

Устойчивостта и оцеляването са се превърнали в жизненоважен девиз за Therapy?. Издържайки повече от три десетилетия, докато музикалните, културни и социални пейзажи се променят около тях, триото изкова и запази силна и трайна връзка с отдадените фенове по целия свят, правейки това, като поставя ударението си върху музиката, втвърдявайки здраво, си спечелиха репутация на далновидни автори.

Тъй като четвъртото десетилетие на Therapy? най-накрая започва сериозно, шестнадесетият албум “Hard Cold Fire”, написан и предварително продуциран в безпрецедентно време за музика, е масивен, компактен и достъпен, дестилация на всичко, което ги е направило това, което са – изсечени от базалт от графство Антрим, все още притежаващи своя стоицизъм, но хвърлящи нов фокус върху катарзиса и изцелението.

Едно нещо, което решихме, когато в крайна сметка успяхме да постигнем, беше, че не искаме да правим карантинен запис”, казва вокалистът и китарист Andy Cairns, „защото хората са минали през достатъчно. Когато започнахме да репетираме песните, осъзнахме, че има емпатично качество в тях. Искахме да направим нещо, което да е малко по-свързано и по-малко странно и клаустрофобично – но искахме да направим нещо по-достъпно и отворено.“

Искахме този албум да бъде такъв, който да се чувства добре да се свири на живо след този период на стазис, но също така да не се спираме на цялата ситуация – ние се движим напред и искахме тази енергия да е там,“ добавя басистът Michael McKeegan.

Работили отново с известния продуцент Крис Шелдън (Feeder, Biffy Clyro, Foo Fighters), последователен талисман за късмет за Therapy? датиращ от пробивния албум “Troublegum” от 1994 г., групата се оттегли в новооткритото Marshall Studios в Милтън Кийнс към края на 2021 г., работейки неуморно, за да завършат албума в неговата окончателна форма.

Познаваме Крис. Имаме сходен начин на мислене, подобен поглед към живота, подобно чувство за хумор,” казва McKeegan. „Работи добре и е много лесна среда за сътрудничество. Няма програма за създаване на албума, освен „нека го направим абсолютно брилянтно. Той е отличен в това да извлече представянето от теб, да знае кога да настоява малко повече, да знае кога нещо не трябва да бъде прекалено сложно. Има ентусиазъм и връзка с него, които наистина носят нещо на групата и на атмосферата, която имаме заедно”.

Докато “Hard Cold Fire” представлява следващия крайъгълен камък в продължаващото пътуване на групата, той стои в началото на дълга работа, люлеейки се между нойз-рок, дискорд и редки, грууви експерименти и милиони продажби, мейнстрийм-приятелски поп и кинематографични гледки.

Има ново усещане за групата, сякаш нещата вървят напред“, добавя барабанистът Neil Cooper. „Много се вълнувам за хората, които ще чуват това. Не става въпрос само за появяване и представяне. Всички сме вложини толкова… Ние сме невероятни късметлии, някои банди не получават тази привилегия и аз оценявам това. Намираме се на фантастично място.”

Ето и новото видео, “Poundland Of Hope And Glory“:

Therapy? “Hard Cold Fire“:

1. They Shoot the Terrible Master
2. Woe
3. Joy
4. Bewildered Herd
5. Two Wounded Animals
6. To Disappear
7. Mongrel
8. Poundland of Hope and Glory
9. Ugly
10. Days Kollaps