Три години след смъртта на фронтмена на Soundgarden / Audioslave Chris Cornell бе издаден албум с негови кавъри, озаглавен „No One Sings Like You Anymore, Vol. 1“. На 19 март се очаква и издание на CD/винил.

Cornell записва албума през 2016 г., свирейки на всички инструменти, докато Brendan O’Brien го продуцира и миксира. Списъкът с 10 песни включва песни на изпълнители, вдъхновили Cornell, а записът бележи последния му напълно завършен самостоятелен албум преди смъртта му през 2017 г.

Този албум е толкова специален, защото е нещо, което Chris създава от началото до края“, заяви вдовицата на Cornell, Vicky. „Изборът му на кавъри показва личен поглед към любимите му изпълнители и песните, които го трогваха. Нямаше търпение да го издаде. Този момент е тежък, защото той би трябвало да е тук и го прави сам, но споделяме този специален албум с мъка и с радост. Всички ние бихме могли да използваме неговия глас, за да ни помогне да се излекуваме и да направил поносима тази година, особено по време на празничния сезон. Толкова се гордея с него и този зашеметяващ запис, който за мен илюстрира защо той винаги ще бъде обичан, почитан и един от най-великите гласове на нашето време“.

Късно снощи бе премиерата на новото лирик-видео към кавъра на “Watching The Wheels” на John Lennon:

Chris Cornell – „No One Sings Like You Anymore, Vol. 1“

01 – “Get It While You Can” (Howard Tate/Janis Joplin cover)
02 – “Jump Into The Fire” (Harry Nilsson cover)
03 – “Sad Sad City” (Ghostland Observatory cover)
04 – “Patience” (Guns N’ Roses cover)
05 – “Nothing Compares 2 U” (Prince cover)
06 – “Watching The Wheels” (John Lennon cover)
07 – “You Don’t Know Nothing About Love” (Carl Hall cover)
08 – “Showdown” (Electric Light Orchestra cover)
09 – “To Be Treated Rite” (Terry Reid cover)
10 – “Stay With Me Baby” (Lorraine Ellison cover)