Grey Daze, базираната във Финикс рок банда, в която участва Chester Bennington преди Linkin Park, ще издаде албума “Amends” на 26 юни чрез Loma Vista Recordings.

„Всичко, което направихме около предстоящото издание на „Amends “, беше да отдадем чест на Chester, обяснява съоснователят на Grey Daze, барабанистът Sean Dowdell. “Видеоклипът за “B12 “не е изключение. Искахме да отпразнуваме всичко, което е постигнато от групата, както и издаването на “Amends“, което той искаше да осъществи, и в това видео ние не само оживихме текстовете му, но ние също успяхме да почувстваме присъствието му, докато свирехме заедно с вокалната му партия”.

Гледайте новото видео “B12“. В записите на песента участват и Brian “Head” Welch и James “Munky” Shaffer от Korn:

В албума са участовали Brian “Head” Welch и James “Munky” Shaffer (Korn), Page Hamilton (Helmet), Chris Traynor (Bush, Helmet, Orange 9mm), LP (Laura Pergolizzi), Jaime Bennington, Jasen Rauch (Breaking Benjamin), Marcos Curiel (P.O.D.) и Ryan Shuck (Orgy).

През миналия декември групата, в състав Sean Dowdell (барабани), Mace Beyers (бас) Cristin Davis (китара) обяви: “През годините натрупахме повече опит, повече знание и се заехме със задачата да презапишем ранните си песни по начин, по който те заслужават да звучат. През февруари 2017 започнахме записите, а през юни Chester и Sean обявиха завръщането и концерт, който бе предвиден за есента. Това, както знаете, никога не се случи…”

Talinda Bennington написа в Instagram “Един от най-големите подаръци на Chester беше музиката. Единственото, с което се гордееше повече, беше да бъде баща на децата си

Той искаше феновете да чуят всичко, което прави, а музикалното му пътешествие започна с Gray Daze. През февруари 2017 г. Chester и неговaта група започнаха отново да записват музика за планирано преиздаване на ранната музика на групата и той смяташе, че Gray Daze се събират отново и ще направят концерти за 20-годишнината си.
Когато Chester почина, повторното събиране на Gray Daze изглеждаше безсмислено за всички участващи; те страдаха, аз страдах и имаше прекалено много емоции, за да работим, преди дори да помислим какво ще се случи с този проект.
След като облаците малко се вдигнаха, след като успяхме да се съсредоточим върху това, което Chester би искал да направим, потърсихме начин да продължим това, върху което той работи – нещата, с които се гордееше и искаше да сподели с феновете си.
Проектът Gray Daze е един от начините да продължим да разказваме историята на Chester и да се свържем с феновете му.
Чрез нашата фондация, 320, аз се старая всеки ден да съм уверена, че наследството на Chester осветява пътя за положителна промяна. За нас издаването на нов албум на Grey Daze ще покаже откъде е започнал мъжът ми и се надявам да даде на феновете по-добро разбиране на неговото изкуство и по-пълна картина за пътуването му чрез тази невероятна музика
“.

Grey Daze – “Amends

 1. Sickness
 2. Sometimes
 3. What’s In The Eye
 4. The Syndrome
 5. In Time
 6. Just Like Heroin
 7. B12
 8. Soul Song
 9. Morei Sky
 10. She Shines
 11. Shouting Out
 12. What’s In The Eye (Acoustic, Target Bonus Track)
 13. Sometimes (Acoustic Target Bonus Track)
 14. What’s In The Eye (Acoustic, Japan Bonus Track)
 15. Sickness (Acoustic, Japan Bonus Track)