Godsmack са принудени да отложат предстоящото си европейско турне, заради неочакваната смърт на сина на китариста Тони Ромбола.

В официално изявление Съли Ерна споделя становище на групата, касаещи последните събития:

„С най-голямо съжаление от името на нашия китарист Тони и жена му Сю, пиша лично това съобщение до всички наши фенове по света, за да ви кажа, че Тони и семейството му преживяват загуба, която никой родител не заслужава. Синът на Тони и Сю – Джо Фей, почина неочаквано миналата седмица на ранната възраст от 34 години. Той беше един от най-добрите и мили хора, които някога съм срещал. И най-важното – Джо беше фен, както всички вас. Той буквално преживяваше успехите на Godsmack, чрез баща си. Винаги беше много развълнуван и горд да бъде около нас и ще ни липсва дълбоко.

Докато още чакаме повече информация за случилото се, най-учтиво ви молим да уважите личното пространство на Тони и семейството му.

Оценяваме търпението ви, молитвите и подкрепата в този момент. Обещавам ви, че ще се завърнем по-големи и по-силни в началото на 2019-та и ще свирим на всички планирани концерти в Европа и по света. Бъдете готови!“

Европейското турне на Godsmack беше планирано да започне от Стокхолм на 29 октомври и да завърши в София на 27 ноември. Цялото турне сега се измества за началото на 2019 година, като детайлите ще бъдат съобщени съвсем скоро.

„От името на Bulgarian Live Music искаме да изкажем дълбоките си съболезнования за тази ужасна трагедия. В момента работим по новата дата за следващата година и съвсем скоро ще обявим кога групата ще направи шоуто си в София. Билетите, закупени до момента, ще важат за новата дата и без да е нужно презаверяване. След обявяването на новата дата всички, които нямат възможност да присъстват, ще могат да върнат своите билети“, споделя Алекси Калев.

Ето всички отложени концерти:

Oct 29: Stockholm Fryhuset, Sweden
Oct 30: Oslo Rockefeller, Norway
Nov 01: Copenhagen The Grey Hall, Denmark
Nov 02: Hamburg Gruenspan, Germany
Nov 04: Birmingham Institute, UK
Nov 05: Manchester Ritz, UK
Nov 07: London O2 Forum Kentish Town, UK
Nov 08: Antwerp Trix, Belgium
Nov 10: Amsterdam Melkweg, Netherlands
Nov 11: Berlin Heimathafen, Germany
Nov 12: Cologne Live Music Hall, Germany
Nov 14: Zurich Komplex, Switzerland
Nov 16: Barcelona Razzmatazz 2, Spain
Nov 18: Milan Magazzini Generalli, Italy
Nov 19: Munich Backstage Werk, Germany
Nov 20: Vienna Arena, Austria
Nov 22: Warsaw Progresja, Poland
Nov 24: Budapest Barba Negra Music, Hungary
Nov-26: Bucharest Arenele, Romania
Nov 27: Sofia Arena Armeec, Bulgaria