Новият, трети епизод на видео-поредицата на Gorillaz “Song Machine” показва колаборацията с един изключителен музикант: Peter Hook (Joy Division / New Order / Monaco).

“Song Machine” е най-новата концепция от една от най-иновативните банди в света, като Gorillaz чупят парадигмата за пореден път. В директна опозиция на традиционния цикъл при записване на сингъл/албум, групата отново е неконвенционална по техния собствен начин като спонтанно ще ни доставят епизоди през годината.

Gorillaz пристигат на екран близо до вас със “Song Machine”, анимационен музикален проект от 2D, Murdoc, Noodle и Russel, който ще съдържа нови епизоди, направо горещи от студиото, докато се случват.

Сезон 1 на “Song Machine” разкрива как към Gorillaz се присъединяват вълнуващи колаборатори, които записват на живо в Kong Studios заедно с най-успешната виртуална банда на света. Камерите записват 24/7, четвъртата стена е съборена, чайникът е включен, хаосът е реален, вратата е отворена… Какво следва? Останете на линия.

Фронтменът на бандата Gorillaz – 2D, споделя: “Здравейте всички, които четете тези думи. Ще бъда кратък, защото веднъж, когато кажеш нещо, не можеш да го върнеш обратно и думите съществуват във Вселената завинаги, както Tupperware.”

Всеки епизод на “Song Machine” е придружeн от Machine Bitez – малки разговори-хапки между анимационните членове на групата и колабораторите от реалния живот.