Трикратните носители на Grammy издават синглите си на винил заедно с B-Sides и редки записи в делукс издание от 3 CD-та. Предварителните поръчки вече започнаха

The Flaming Lips обявиха първата си официална колекция от хитове, която ще излезе чрез Warner Bros. Records на 1-ви юни. “Greatest Hits Vol. 1” ще включва 11 сингъла от ерата на WBR, както и парчета от албуми, записани на черен винил. Това е първият път, в който групата представя сингли от “Transmissions From The Satellite Heart” (1993), “Clouds Taste Metallic” (1995), “The Soft Bulletin” (1999), “Yoshimi Battles The Pink Robots” (2002), “At War With The Mystics” (2006), “Embryonic” (2009) и последния им албум “Oczy Mlody” (2017) на един диск. Дигиталното делукс издание, както и изданието от 3 CD-та на “Greatest Hits Vol. 1” значително разширява понятието за „хитове” като събира някои от най-обичаните парчета от споменатите албуми, както и любими на феновете парчета от дебютния албум на групата “Hit To Death In The Future Head” (1992), заедно с музика от “Zaireeka” (1997), “The Flaming Lips And Heady Fwends” (2012) и “The Terror” (2013). Делукс изданието ще включва и B-sides, както и някои неиздавани досега парчета, с които да се представи същността на невероятното творчество на една от най-влиятелните рок банди на всички времена.

Предварителните поръчки на делукс изданието започват днес. С всяка поръчка феновете ще получат веднага парчето “We Can’t Predict The Future”. Следващите парчета, които ще бъдат достъпни за тези, които направят предварителна поръчка, ще бъдат песента “The Captain” на 11-ти май, както и “Enthusiasm For Life Defeats Existential Fear Part 2” на 25-ти май, а целият албум ще излезе на 1-ви юни.

Албумът “Greatest Hits Vol. 1” на The Flaming Lips ще бъде на музикалния пазар от Орфей Мюзик, изключителен лицензиант на Warner Music International.

Траклист на “Greatest Hits Vol. 1” (Vinyl edition)

Side One:
1. Do You Realize??
2. Yoshimi Battles The Pink Robots Pt. 1
3. Race For The Prize
4. Waitin’ For A Superman
5. When You Smile
6. She Don’t Use Jelly

Side Two:
1. Bad Days (Aurally Excited Version)
2. The W.A.N.D.
3. Silver Trembling Hands
4. The Castle
5. The Yeah Yeah Yeah Song

Траклист на “Greatest Hits Vol. 1” делукс (3-CD & Digital)

Disc 1:
1. Talkin’ ‘Bout The Smiling Deathporn Immortality Blues (Everyone Wants
To Live Forever)
2. Hit Me Like You Did The First Time
3. Frogs
4. Felt Good To Burn
5. Turn It On
6. She Don’t Use Jelly
7. Chewin The Apple Of Your Eye
8. Slow Nerve Action
9. Psychiatric Explorations of The Fetus With Needles
10. Brainville
11. Lightning Strikes The Postman
12. When You Smile
13. Bad Days (Aurally Excited Version)
14. Riding To Work In The Year 2025
15. Race For The Prize (Sacrifice Of The New Scientists)
16. Waitin’ For A Superman (Is It Getting Heavy?)
17. The Spark That Bled
18. What Is the Light?

Disc 2:
1. Yoshimi Battles The Pink Robots Pt. 1
2. In The Morning Of The Magicians
3. All We Have Is Now
4. Do You Realize??
5. The W.A.N.D.
6. Pompeii Am Gotterdammerung
7. Vein Of Stars
8. The Yeah Yeah Yeah Song
9. Convinced Of The Hex
10. See The Leaves
11. Silver Trembling Hands
12. Is David Bowie Dying?
13. Try To Explain
14. Always There In Our Hearts
15. How??
16. There Should Be Unicorns
17. The Castle

Disc 3:
1. Zero to A Million (Demo)
2. Jets (Cupid’s Kiss Vs The Psyche Of Death) (2-Track Demo)
3. Thirty-Five Thousand Feet Of Despair
4. The Captain
5. 1000 Ft. Hands
6. Noodling Theme (Epic Sunset Mix #5)
7. Up Above The Daily Hum
8. The Yeah Yeah Yeah Song (In Anatropous Reflex)
9. We Can’t Predict The Future
10. Your Face Can Tell The Future
11. You Gotta Hold On
12. What Does It Mean?
13. Spider-man Vs Muhammad Ali
14. I Was Zapped By The Lucky Super Rainbow
15. Enthusiasm For Life Defeats Existential Fear Part 2
16. If I Only Had A Brain
17. Silent Night / Lord, Can You Hear Me

Някои от съкровищата, записани на диск 3, са сред най-редките записи на групата, включително неиздаваното досега демо парче “Zero To A Million”, в което участва Jonathan Donahue като китарист и Nathan Roberts като барабанист. Песента присъства на оригиналната касетка, която става причина за подписването на договора на бандата с Warner Bros. Records. Друго непознато парче е “Jets (Cupid’s Kiss Vs. the Psyche of Death)”, което е едно от трите в EP-то “Yeah, I Know It’s A Drag…Wastin’ Pigs Is Still Radical”.

Албумът съдържа и песни, които досега не са издавани на CD, като емблематичната, любима на феновете “The Captain”, която беше премахната от “The Soft Bulletin”, и прибавена към това издание. “We Can’t Predict The Future” е записана през юли 2000 г., “Your Face Can Tell The Future” и “You Gotta Hold On” са взети от записите на “At War With The Mystics”. Друга рядка песен, “Noodling Theme”, е част от саундтрака на филма на Bradley Beesley “Okie Noodling“, разказващ за риболова с голи ръце в Оклахома. “Spiderman Vs Muhammed Ali” е записана за саундтрака от 2007 г. “Music from and Inspired by Spider-Man 3”, но никога досега не е издавана. Преди да стане част от тази колекция, “Enthusiasm For Life Defeats Existential Fear Part 2” е записана заедно с още 2 песни на USB флаш, намиращи се в ядящи се фигурки “Gummy Fetus”, които са разпродадени на турнето на групата през 2011 г. “Silent Lord”, която е смесица от “Silent Night” и “Lord, Can You Hear Me” на Spacemen 3, завършва колекцията. Най-обширното издание на The Flaming Lips досега, “Greatest Hits Vol. 1 Deluxe Edition” е важна част от пъзела на невероятния и странен мироглед на The Flaming Lips.