Гръцкият китарен виртуоз Gus G., добре познат в рок и метъл средите с работата си като китарист на Ozzy Osbourne и като лидер на Firewind, ще издаде новия си солов албум “Quantum Leap” на 8 октомври чрез AFM Records.

Наистина съм развълнуван за този албум“, казва той. “Крайно време беше да направя цял инструментален китарен албум. Много хора ме питаха и ме подтикваха да направя това. И честно казано, винаги съм отказвал. Но мисля, че ситуацията с пандемията и факта, че всички, всички ние трябваше да останем заключени в къщите си и преминахме през месеци на карантина и локдаун, това предизвика идеи и ме накара да… Музиката беше единственият ми портал, така че това е какво направих; просто направих песни. Не можех да летя в други държави и да се срещам с други музиканти и да правя предварителна продукция или нещо подобно, затова просто реших да напиша неща самостоятелно и просто да направя китарен албум“.

През последните месеци чухме две парчета, които ще бъдат включени в албума, “Exosphere” и “Fierce”. Списъкът с песни и обложка може да намерите по-долу.

Gus G.: “Quantum Leap

CD 1:
01 – “Into The Unknown”
02 – “Exosphere
03 – “Quantum Leap”
04 – “Chronesthesia”
05 – “Enigma Of Life”
06 – “Judgement Day”
07 – “Fierce
08 – “Demon Stomp”
09 – “Night Driver”
10 – “Not Forgotten”
11 – “Force Majeure” (feat. Vinnie Moore)

CD 2:
01 – “Fearless”
02 – “Mr. Manson”
03 – “Letting Go”
04 – “Cold Sweat”
05 – “Force Majeure”
06 – “Money For Nothing”
07 – “Thrill Of The Chase”