Halestorm си партнират с кънтри певицата Ashley McBryde за нова версия на „Terrible Things“.

Баладата от албума “Back from the Dead” е много подходяща за дует, а основно акустичните инструменти стоят добре до гласа на McBryde. Като цяло новото изпълнение е вярно на оригинала, въпреки че извисяващият се вокален аранжимент издига песента до нови емоционални висоти.

„„Terrible Things“ е песен за надеждата и прошката за себе си и този свят, в който живеем“, каза Lzzy Hale от Halestorm. „За да издигнем сърцето на тази песен, помолихме най-лошата жена в Нешвил, Ashley McBryde, да даде невероятния си глас. Толкова съм възхитен от нейната сила и съм толкова благодарна, че тя се присъедини към нас! Знам, че посланието ще отекне и ще ви вдъхнови.

McBryde добави: „Обичам Halestorm от по-дълго, отколкото си спомням. Мислех, че екипът ми се бъзика с мен, когато казаха, че Lzzy е попитала дали искам да пея в „Terrible Things“ с тях. Но се оказа, че са били сериозни, така че, разбира се, казах „да“. Толкова съм щастлива да бъда в това парче с Lzzy. Тя е феноменално човешко същество.“

Пускането на песента идва точно след като Hale представи своя видеоклип „Unmasked“ като част от поредица видео портрети с кратка форма в партньорство с Националния алианс за психични заболявания (NAMI) и Sound Mind Live. Насърчавайки открит диалог за психичното здраве, Hale говори откровено във видеото за справянето с безпокойството и страданието от синдрома на самозванеца.

Въпреки че извървяхме дълъг път през последните няколко поколения, за да разчупим стигмата, която отдавна засенчва психичното здраве, все още има толкова много от нас, които трудно намират безопасно място“, каза тя. „Лично аз съм страдала от депресия – чувството, че съм хваната в капан на дъното на кладенец, гледайки как светът отгоре минава без мен – както и от парализиращо безпокойство и синдрома на измамника. Това са битки, които все още водя ежедневно и като съм честна и уязвима относно собствените си борби, искам да дам надежда на другите. Не си сам.”

Продуциран от Nick Raskulinecz (Foo Fighters, Mastodon, Alice in Chains) с копродукция от Scott Stevens (Shinedown, Daughtry, New Year’s Day), “Back From The Dead” бързо се превърна от упражнения за писане на песни във въпрос на оцеляване на групата.

Певицата Lzzy Hale казва „Започнахме да пишем този албум около три месеца преди Covid. След като влязохме в локдаун и не можехме да правим турнета, попаднах в тъмно място и нещо като криза на идентичността. Този албум е историята на това, как се измъкнах от тази бездна. Това е пътуване в темите за психично здраве, разврат, оцеляване, изкупление, преоткриване и все още поддържане на вяра в човечеството.”

Halestorm “Back From The Dead: Deluxe Edition”:

1. Back From The Dead
2. Wicked Ways
3. Strange Girl
4. Brightside
5. The Steeple
6. Terrible Things
7. My Redemption
8. Bombshell
9. I Come First
10. Psycho Crazy
11. Raise Your Horns
12. Mine
13. Heavy MeNtal (Fuck Yeah)
14. Legendary
15. Wannabe
16. You Only Die Once
17. Alien
18. Special