Hollywood Undead, Sisters Of Mercy, Bazzookas, Koza Mostra, Kultur Shock и Оdd Crew се присъединяват към Hills of Rock Sofia Edition!

Sisters Of Mercy
За втори път у нас идва групата емблема на готик рока от 80-те, която не обича определението „готик рок“. Sisters Of Mercy свирят бавен, мрачен, тежък хибрид от метъл и психеделия и често включват денс бийтове. Единствената константа в кариерата на британската банда е певецът с дълбок и меланхоличен тембър – Andrew Eldritch. Kултов атмосферичен звук и изключителен пост пънк от Sisters Of Mercy ще звучат в първия фестивален ден 2 юли в Парка на летище София.

Hollywood Undead
Бандата, гостувала вече два пъти у нас, Hollywood Undead e пример за методичен и обмислен път към върха на мейнстрийм рока с безпрецедентен успех за една модерна група. От дебютния си албум през 2008 Swan Songs, който става платинен, Hollywood Undead миксира изпипано рап, рок и електроника и преминава стиловите граници с лекота. Вече и статистиките в Spotify и YouTube доказват това – Hollywood Undead имат повече от зашеметяващите два милиарда стрийма в интернет, разпродават самоуверено турнета и печелят ласкави ревюта Rolling Stone, Billboard, Consequence of Sound, Alternative Press и Revolver по пътя си.

Odd Crew
Единствената българска група на фестивала към този момент е Odd Crew – без съмнение – най-обичаната съвременна рок/метъл бандa в България, която след близо двугодишно затишие, избухна с вълнуващи новини този месец: Odd Crew са готови с шестия си дългосвирещ албум, подписаха с нов лейбъл – немския Drakkar Entertainment и пуснаха чисто нов сингъл и видео – Morning Lights.

Kultur Shock
2022 е годината, в която Kultur Shock ще отбележат своя 25 годишен юбилей. Преиздаване на албуми на винил, американско и европейско турне и още една дама в джипси-пънк групата – това са част от новините, които бандата споделя към момента. Актуалният състав на Kultur Shock включва неуморимия Gino Srdjan Yevdjevich, нашият Вал Кьосовски на китара, ветераните Chris Stromquist на барабани, Guy Michael Davis на баса, Amy Denio на саксофон, кларинет и бузуки и според добрата традиция на групата – ще представи вихрения нов талант Eleni Govetas, гръцко-американското младо попълнение и виртуоз на цигулка, саксофон, зурна и перкусии.

Koza Mostra
Част от Hills Of Rock – Sofia Edition 2022 става и най-влиятелната гръцка етник-ска-хард рок група от последното десетилетие, Koza Mostra. Изключителни любимци на парти публиката и в България, те нямат нужда от представяне, особено след участието си на конкурса Евровизия през 2013 с химна на масите „Alcohol Is Free“ – с повече от 4 000 000 гледания в YouTube! Koza Mostra използват последните две пандемични години, за да работят върху нов албум, като композират песни, в които съчетават хеви метъл с най-известния гръцки традиционен струнен инструмент – бузуки.

Bazzookas
За дебюта на Bazzookas се твърди, че е като откриването на динамита – те са гръмки, енергични и взривоопасни. Групата от осем човека прави епично събитие още с появяването си на който и да е световен фестивал. Спонтанната интеракция с публиката е запазена марка на ексцентричната ска дружинка, която готви и нов двоен албум догодина.

С включването на тези артисти, програмата на фестивала е само допълнена, но не и финализирана.

Двудневни и еднодневни билети за фестивала в София ще откриете само на www.ticketstation.bg на цени 140 и 110лв. само до 31.12.2021.