Произходът на Host, новият проект с участието на вокалиста на Paradise Lost Nick Holmes и китариста Greg Mackintosh, не трябва да се търси в техния албум от 1999 г., носещ същото име, а в музикалните клубове в Западен Йоркшир от средата до края на 80-те години.

По времето, когато Holmes и Mackintosh са вече хеви метъл фанатици, те са еднакво привлечени от новата вълна и музикалните готик сцени. Ударните ритми, възвишените мелодии и dark течението ги привличат, създавайки желание да се ровят по-нататък. Скоро процъфтяващата кариера на Holmes и Mackintosh като готик дуум метъла пионери в Paradise Lost може да е засенчила временно тази страна, но звуците и аурата никога не са ги напуснали. Всъщност те стават все по-силни с всяко изминало десетилетие.

Техният дебютен албум „IX“ е еклектична, вълнуваща колекция от песни, която изковава единен фронт на мрака, който е преплетен с оркестрация и текстури. Допълнен от внимателно поставени китарни линии, албумът е още една реализация на интуитивността на Mackintosh при писането на песни и неспокойния творчески дух. За да създаде песнитевw „IX“, Mackintosh разчита на подхода да започва с пиано. Неговите самоописани „прости“ последователности от акорди или линии на пиано след това са предадени на Holmes за вокални идеи. След като двойката намери посоката, Mackintosh украсява всяка песен с пищни, но натрапчиви звукови пейзажи – често заличавайки разликата между китара и клавишни инструменти.

Дебютният албум на Host “IX” ще бъде издаден на 24 февруари 2023.

През октомври ви представихме първи сингъл на новия проект, “Tomorrow’s Sky“, а днес имаме и още едно ново парче, “Hiding From Tomorrow“:

Update: появяви се и официалното видео:

HostIX

 1. Wretched Soul
 2. Tomorrow’s Sky
 3. Divine Emotion
 4. Hiding From Tomorrow
 5. A Troubled Mind
 6. My Only Escape
 7. Years of Suspicion
 8. Inquisition
 9. Instinct
 10. I Ran
 11. Hiding From Tomorrow (Lustmord Remix)
 12. Tomorrow’s Sky (Gost Remix)

Host са: Gregory John Mackintosh, Nicholas John Arthur Holmes. Продуцент е Jaime Gomez Arellano (работил с Ghost / Paradise Lost / Behemoth / Mayhem / Cathedral / Ulver / Solstafir / Myrkur…)