Hozier анонсира новия си албум “Wasteland, Baby” и представи нов сингъл – “Almost”.

Мултиплатиненият изпълнител и автор на песни Hozier представя своя дългоочакван нов албум “Wasteland, Baby”. Албумът излиза у нас във формати стандартно CD, двоен стандартен и двоен цветен винил и съдържа 14 песни.

Албумът започва с песента “Nina Cried Power” с участието на многократния носител на Grammy Mavis Staples. Парчето вече е сред най-успешните в дискографията на Hozier. Барак Обама включи песента в плейлистата си с любими песни от 2018 г.

“Много съм щастлив да обява предстоящата премиера на новия си албум. Работата по него продължи повече от година и за мен е удоволствие да го представя на всички и да споделя резултата от труда си. Сърдечно благодаря на феновете и слушателите си за подкрепата и обичта. Ще се срещнем скоро по пътя”, споделя Hozier.

Сингълът “Movement” също е сред водещите песни в албума. Само за 2 месеца то е стриймвано над 20 млн. пъти и бързо се превърна във фаворит на публиката по време на концертите на Hozier в цял свят. След успеха на последното турне на изпълнителя във Великобритания, следва и европейска обиколка през 2019 г. Всички дати ще бъдат обявени през февруари.

 Ето и новото, “Almost“:

“Wasteland, Baby!” следва дебютния албум “Hozier” (2014 г.), който към настоящия момент е стриймван над 2,1 млрд. пъти само в Spotify. От албума са реализирани над 850 хил. копия само във Великобритания и е на път да получи платинен статус, а в световен мащаб продажбите му надхвърлят 4 млн. копия.

Wasteland, Baby’ tracklist:

 1. Nina Cried Power (Featuring Mavis Staples)
 2. Almost (Sweet Music)
 3. Movement
 4. No Plan
 5. Nobody
 6. To Noise Making (Sing)
 7. As It Was
 8. Shrike
 9. Talk Refined
 10. Be
 11. Dinner & Diatribes
 12. Would
 13. Sunlight
 14. Wasteland, Baby!