Mузикалният проект на Chris Corner ще зарадва българските си фенове в клуб Joy Station.
Емблематичният основател на Sneaker Pimps Chris Corner пристига в България със соловия си проект IAMX, по покана на Loud Concerts. Представянето му е на 16 март 2016 година в клуб Joy Station.Билетите за концерта са в продажба от 8 февруари, в мрежата на Eventim и партньорите в цялата страна – магазинитe Office 1 Superstore, OMV, Picadilly. Цената е 30 лева, а в деня на концерта, както и на място на входа на клуб Joy Station, цената ще бъде 40 лева на билет.”IAMX всъщност е моята социална терапия”, споделя Chris Corner. “Това е начин да общувам със света, да излея душата си и в същото време да танцувам. Също така е и извинение да играя с личността си, да разкривам определени черти от характера си, които не изследвам в ежедневния си живот”.
Шестият албум Metanoia, издаден в края на миналата година, е изключително важен за английския композитор, продуцент, мулти-инструменталист, вокалист и видео артист. Разнообразната музикална линия отбелязва завръщането на Corner към най-добрите времена, когато се наложи като една от най-забележителните креативни личности в света на електронната музика.

IAMX използват изключително жанрово разнообразие и непрестанно експериментират със звуци и биитове, а съчетанието с дълбоко личните текстове на песните и емоционалното сценично представяне на Corner водят до бързото нарастване на феновете на бандата. Основаният през 2004 година проект в Лондон акцентира и върху визуалното изкуство с прибавянето на допълнителни музиканти в ексцентрични костюми и сценични ефекти.От 2006 до 2013 година, IAMX се мести в Берлин, където Corner открива как да се вглежда “по-малко в музикалната индустрия и да поеме по независим път”. Албумите от този период разглеждат въпросите за сексуалното идентичност, смъртта, любовта, декадентството, наркотиците, самотата, съвременното общество. “Прекарах 7 години в Берлин и обожавам този град, но се чувствах изолиран”, споделя Corner. “Повече няма да правя албуми през зимата, защото това е много депресиращо. Като прибавим и емоционалните ми проблеми при създаването на песни, можете да разберете решението да се махна оттам и да отида в Ел Ей”.Metanoia е първият албум след преместването и въпреки че създаването му отнема доста време, Corner за пръв път от много време се чувства освободен от натиск и маниакален стрес. Критиката приема албума като нова страница в историята на IAMX, а през февруари стартира европейското турне за представянето му. Част от тази обиколка е и нашата дата – 16 март, мястото е клуб Joy Station, а началото – 20 часа!