ian-gillan-interview-pic-4Легендарният Ian Gillan ще пее хитове на Deep Purple с групата на Don Airey и Софийската филхармония на 4 ноември в зала 1 на НДК. Великият музикант ще излезе на сцената, за да ни припомни любимите хитове “Smoke on the Water”, “Hush”, “When a Blind Man Cries”, “Perfect Strangers” и много други. Няколко интересни факти от биографията му:

Иън Гилън е роден на 19 август 1945 г. в Лондон. Като дете, Гилън и семейството му се местят доста често, докато се установяват в къща в Кранфорд, Хоунслоу.
Започва своята музикална кариера в Episode Six, където свири с Roger Glover. Става част от Deep Purple през 1969 г. С тях записва едни от най-добрите албуми на групата – “In Rock”, “Fireball”, “Machine Head” и “Who Do We Think We Are”. През 1973 г. Gillan напуска заради разногласия с китариста Ritchie Blackmore.

A-349634-1443789960-2732.jpegПрез 1975/76 г. основава Ian Gillan Band, с които издава два студийни албума – “Child in Time” (1976) и “Clear Air Turbulence” (1977). През 1983 г. се присъединява към не по-малко легендарните Black Sabbath, с които записва само един албум – “Born Again” и правят турне през 1984 г. По това време се ражда идеята за възстановяване на най-популярния състав на Deep Purple (т. нар. Mark IIa) и така се ражда великолепният албум “Perfect Strangers”.

През 1984 г. той се жени за приятелката си Брон, на която е посветил песента “Keep It Warm” от албума на “Блек Сабат” “Born Again”. По-късно подновяват още два пъти брачните си клетви. Иън има две деца и трима внуци. Премества се в Южна Португалия в края на 2000 г. Страстен фен на футбола е. Любимият му отбор е “Куинс Парк Рейнджърс”. Също така е запален по крикета.
Гилън e основният вокал в оригиналната версия на “Исус Христос суперзвезда” през 1970 г., но отказва да изиграе ролята във филма на Norman  Jewison.

Награден е с “Медал на честта” от президента на Армения за помощта, която оказва на страната след земетресението през декември 1988 г.

 

Следете страницата ни за още новини около концерта на големия Gillan. Не забравяйте, че Sofia Music Enterprises ви подаряват винаги по няколко билета и тук отново ще има интересни игри и яки награди!

Билети за този феноменален спектакъл все още можете на намерите в мрежата на TicketPro.