Imagine Dragons черпят вдъхновение от „Thriller“ на Michael Jackson в музикалното видео за новия сингъл на групата „Bones“. Клипът, режисиран от Jason Koenig, изобразява зомби апокалипсис на Уолстрийт, превръщащ борсата за търговия във филм на ужасите.

Фронтменът Dan Reynolds играе търговец – облечен в костюм, вдъхновен от 80-те – в клипа, който е изпълнен с изяждащи мозъка, танцуващи зомбита в почит към видеоклипа „Thriller“ от 1983 г., любим на децата на Reynolds.

Това определено послужи като вдъхновение за видеото на „Bones““, каза Reynolds за „Thriller“. „Винаги съм харесвал, че „Thriller“ е едновременно страшен и игрив. Като дете не знаех дали искам да го гледам отново или не от страх от последвалите кошмари, но винаги се връщах за още с полузатворени очи.” Той добавя: „Идеята за наказване на Уолстрийт със зомби инфекция се чувстваше като приятно време. И беше.

Imagine Dragons пуснаха „Bones“, продуциран от Mattman & Robin, още през март. „„Bones“ е отражение на моята постоянна мания за обречеността и крехкостта на живота“, обяснява той. „Винаги търся някакви доказателства, които ще ме убедят, че има още нещо, което предстои – че животът наистина е вечен в известен смисъл. След като все още не съм го намерил, се опитвам поне да си представя какво би било усещането за победа над смъртта в една песен.

Bones“ е първата песен от предстоящия двоен албум на групата от Лас Вегас, “Mercury — Acts 1 & 2“. Продуцираният от Rick Rubin “Mercury – Act 1” бе издаден миналата година. По-рано тази година Imagine Dragons споделиха „Enemy“, самостоятелен сингъл, който служи като тематична песен за анимационния сериал на Netflix, Arcane.

Mercury — Acts 1 & 2 е наличен за предварителна поръчка сега.

Imagine DragonsMercury — Acts 1 & 2

 1. Enemy
 2. My Life
 3. Lonely
 4. Wrecked
 5. Monday
 6. #1
 7. Easy Come Easy Go
 8. Giants
 9. It’s Ok
 10. Dull Knives
 11. Follow You
 12. Cutthroat
 13. No Time For Toxic People
 14. One Day
 15. Bones