Сред музикалните фенове, все по-силно се чуват недоволни гласове, че у нас идвали предимно “отминали величия”, а концертният живот в България се правел най-вече от артисти, чийто славни дни са останали в близкото минало!  Този път не е така!!!

Imelda May – новият музикална емлблема на Ирландия идва и у нас, при това на върха на славата си.

Едно от главните имена на съвременната британска сцена през последното десетилетие ще долети в България с бомбастичните музиканти от своята банда за един супер концерт в Античния театър в Пловдив.

На 9 юни, протежето на великия Jeff Beck, кралицата на рокабили и на джазирания блус, ще омагьоса взискателната българска публика с шоу, което ще се помни с години.

Организира се от радио Тangra Mega Rock в рамките на световния музикален форум Sounds of The Ages 2018.

Билети с цени 30, 40, 60 и 80 лв вече се продавата ексклузивно в системата на EpayBG и на всички каси на Easypay в страната.

Imelda May е излизала да пее на сцена с най-големите – Lou Reed, Tom Jones, David Gilmour, Robert Plant, U2 и много други…!

Най-новият й албум – ‘Life Love Flesh Blood’ хипнотизира критиката в Ирландия и Великобритания и с това, че в него, Imelda пое в неочаквана посока – нов груув, комбинация от джазиран блус, соул, госпъл, фолк, рок , акустични и почти кинематографични преживявания.

Това е албумът на живота й! Еротичната сила на музиката е невероятна. Обичах момичето, което беше, но сега обичам дори още повече жената, в която то се превърна!”  – подчертава Bono от U2, който е ментор на Imelda и дори признава, че леко завижда на своята сънародничка за новото й парче ‘How Bad Can A Good Girl Be?’.

Продуцент на албума е американската легенда – T Bone Burnett, носител на най-големите музикални и филмови награди за работата си с Bob Dylan, Elton John, Robert Plant и Alison Krauss, Roy Orbison, Greg Allman, Counting Crowes, филма за Johnny Cash и много други.

На китара в ‘Life Love Flesh Blood’ гостува самият Jeff Beck, а на пиано – маестро Jools Holland. Основните музиканти са: китаристът Marc Ribot (бандата на Tom Waits и Elvis Costello), барабанистът Jay Bellerose (Robert Plant) и китаристът Zach Dawes (The Last Shadow Puppets).

В Пловдив ще видим на живо не само новите песните, но и предишните хитове,  които я направиха толкова голяма – рокабили и суинг сензацията ‘Johnny’s Got A Boom Boom‘ (2008) и ‘It’s Good To Be Alive’ (2014).

Imelda May на живо в Античния театър на на 9 юни 2018.

Със съдействието на Община Пловдив!