Шведските метъл ветерани In Flames отбелязват двe годишнин през 2020 г. – 30-тата годишнина като група и 20-годишнината от техния албум „Clayman“. В чест на този монументален повод Nuclear Blast Records представя специално издание на “Clayman”, което ще излезе на 28 август.

Clayman 20th Anniversary Edition” e изцяло ремастериран от Ted Jensen (Pantera, Deftones, Gojira) и включва нова обложка, брошура от 16 страници, чисто ново инструментално медли и 4 презаписани версии на любими парчета като “Only For The Weak” и “Pinball Map“.

Презаписаните песни са продуцирани от Howard Benson (My Chemical Romance, Motörhead) и смесени от Chris Lord-Alge (Green Day, Rob Zombie). Албумът ще бъде наличе в цифров вид, на CD Digipak, двоен цветен винил и др.

Фронтменът Anders Fridén казва:
“Този запис промени кариерата ни по много начини. Като 20-та годишнина тази година, трябваше да направим нещо огромно за феновете. Връщането в студиото, за да запишем някои от оригиналните песни, ни върна веднага назад във времето, когато за първи път ги записахме. Всеки детайл от новите обложки и визуализации беше задълбочено обмислен. Този е за вас. Благодаря ви за 20 години “Clayman”

Ето видеото към новата версия на “Only For The Weak“, режисирано от Patric Ullaeus.

In Flames – “Clayman 20th Anniversary Edition“:

01. Bullet Ride
02. Pinball Map
03. Only For The Weak
04. …As The Future Repeats Today
05. Square Nothing
06. Clayman
07. Satellites and Astronauts
08. Brush The Dust Away
09. Swim
10. Suburban Me
11. Another Day In Quicksand
12. Themes and Variations in D-Minor (instrumental)
13. Only For The Weak (Re-recorded)
14. Bullet Ride (Re-recorded)
15. Pinball Map (Re-recorded)
16. Clayman (Re-recorded)