Incubus са готови да презапишат своя албум от 2001 г. „Morning View“.

Новата версия на записа, озаглавена „Morning View XXIII“, ще бъде пусната на 6 октомври чрез новия лейбъл на групата Virgin Music.

Те ще подкрепят издаването му с шоу в Hollywood Bowl в Лос Анджелис в същия ден, където ще изпълнят изцяло „Morning View“. За съпорт са определени Paris Jackson и Action Bronson.

Ние сме развълнувани да си партнираме с Virgin, за да издадем Morning View XXIII, и нямаме търпение да го изпълним на живо за феновете в The Hollywood Bowl“, каза фронтменът на Incubus Brandon Boyd в изявление за пресата. „Morning View XXIII ще даде на нашите фенове свеж нов поглед върху песните и очакваме с нетърпение да го споделим с всички, когато излезе на 6 октомври!

Incubus разказаха пред NME за „Morning View“ за неговата 20-та годишнина през 2021 г. Говорейки за първоначалното решение за запис на албума в къщата на Morning View Drive в Малибу, Boyd каза, че групата, която е свикнала да записва в „ безветрени стаи“, е искала да бъдат освободени от разсейвания по време на процеса на запис.

Взехме решение да не правим следващия си албум в традиционна обстановка, така че наехме тази голяма празна къща в Малибу някак далече от всичко“, каза Boyd. „Искахме да видим какво ще се случи, ако променим драстично средата си и се настаним заедно в една всекидневна и изнесем цялата си екипировка в тази къща, където има възможно най-малко разсейване, колкото е възможно в този момент.“

Освен че осигурява спокойно убежище, къщата и нейната зашеметяваща околност също вдъхновяват част от съдържанието на албума. „Да бъдеш в това звукозаписно студио, където има тези красиви, живописни прозорци като катедрала от пода до тавана, високи около 25 фута, беше невероятно“, каза Boyd.

Трябва да гледаме как денят минава, тъй като бяхме там през целия ден и записвахме, а след това през нощта трябва да гледаме как минава луната и трябва да гледаме как палмите духат от вятъра; понякога отваряхме вратата и пускахме морския въздух в стаята. Тези неща засягат всичко, особено когато сте в творчески процес.

За да отпразнува своята 20-та годишнина, групата се върна в къщата на плажа в Малибу, където беше написана и записана за концерт на живо, като изпълниха албума в неговата цялост.