Inhaler споделиха новия сингъл “If You’re Gonna Break My Heart” от дългоочаквания им втори албум “Cuts & Bruises“, който излиза на 17 февруари.

If You’re Gonna Break My Heart” е третият сингъл от записа, след енергичната “Love Will Get You There” и еуфоричната “These Are The Days” от миналото лято.

Бандата обясни за песента: “Докато бяхме на турне в САЩ миналата година, слушахме много музика от велики американски текстописци като Bob Dylan, The Band, Bruce Springsteen и др. Слушането на тези изпълнители, докато пътувахме по големите открити магистрали, резонира с нас и спомогна за оформянето на тази песен и за това да звучим като банда на живо повече, отколкото някога преди.”

Cuts & Bruises” е наследникът на първия албум на Inhaler “It Won’t Always Be Like This“, който дебютира на първо място в официалните класации и на Обединеното кралство, и на Ирландия. Издаден през юли2021 г., “It Won’t Always Be Like This” става най-бързо продаваният албум на винил от която и да е банда през този век и с него Inhaler се превръщат в първата ирландска група, оглавила класациите за албуми с дебюта си от 13 години насам.

Inhaler: “Cuts & Bruises”

1. Just To Keep You Satisfied
2. Love Will Get You There
3. So Far, So Good
4. These Are The Days
5. If You’re Gonna Break My Heart
6. Perfect Storm
7. Dublin In Ecstasy
8. When I Have Her On My Mind
9. Valentine
10. The Things I Do
11. Now You Got Me