След две години отлагане поради пандемията фестивалът INmusic се завръща с гръм и трясък – дългоочакваното юбилейно издание на INmusic #15 ще се проведе в рамките на 4 фестивални дни и ще включва най-пищната музикална програма в историята на фестивала!

Музикалната програма на юбилейното издание на INmusic фестивал #15 включва някои от най-известни музикални имена на нашето време като The Killers, Nick Cave и The Bad Seeds, Deftones, Royal Blood, Idles, Fontaines DC, White Lies, Amadou & Mariam, Hinds и др. Към всичко това отганизаторите добавят и четвърти фестивален ден (23 юни 2022 г.), за да отбележат завръщането на големите фестивали и дългоочакваното събиране на фенове на музиката от всички краища на света в зелено сърцето на столицата на Хърватия, Загреб.

Kasabian са първият обявен изпълнител, който ще украси сцените на INmusic на новодобавения четвърти фестивален ден като една от най-обичаните британски групи, които дебютираха в Хърватия на фестивала INmusic през 2017 г. и спечелиха сърцата на местната публика. С шест високо оценени студийни албума, стотици разпродадени концерти и хедлайн слотове на най-почитаните фестивали в света, Kasabian с право спечелиха армия от фенове, както и множество музикални награди и номинации през годините, включително Награда за най-добра британска група. Международната им репутация беше допълнително подчертана от легендарното им хедлайнерско изпълнение в Glastonbury през 2014 г., докато турнето им във Великобритания, отбелязващо завръщането им на сцените тази есен, беше разпродадено само за 20 минути след пускането му в продажба. Едно от най-добрите актове на живо в света се завръща на главната сцена на фестивала INmusic като част от специалното издание за събиране на най-големия хърватски фестивал на открито.

Kasabian ще се присъединят към The Killers, Nick Cave & The Bad Seeds, Deftones, Royal Blood, Idles, White Lies, Fontaines D.C., Gogol Bordello, Amadou & Mariam, Hinds и много други на ново добавения 4 -ти фестивален ден на отложеното издание на INmusic фестивал #15, който ще се проведе на езерото Ярун в Загреб от 20 юни до 23 юни 2022 г. Четиридневни билети за INmusic фестивал #15 се предлагат чрез официалния уебсайт на фестивала само за 84 EUR, както и 7-дневни билети за фестивал за къмпинг само за 35 EUR, докато вече закупените тридневни билети за INmusic фестивал #15, отложен поради пандемията COVID-19, остават валидни и за четирите дати на INmusic фестивал #15 през 2022 г.