Срещаме се с Ян Хауселс (Jan Haußsels), барабанистът на австрийското пауър трио Mother’s Cake броени дни преди концерта им в София.

– Ян, Какво си спомняш от първия си гиг в България?

– Спомням си че бях много изненадан колко хора дойдоха! Пътят до България беше много труден, защото карахме по разни планински пътища докато се доберем до магистрала. Като пристигнахме в София се родихме, направо! Този път ще имаме време да видим повече от града.

– Изглежда че Mother’s Cake са непрекъснато на път. Това ли е основната пробивна стратегия на бандата?

– Да, абсолютно. Бих казал че това е единствения начин една рок банда да оцелее и да пробива в днешно време. Албуми вече не се продават толкова по магазините, поне в нашия случай е така, така че това да си турне решава два проблема: да промотираме групата непрекъснато и да продаваме и дискове и друг тип мърч на път.

– Ще има ли мърч този път? Дискове, тениски?

– Да, разбира се. Последния път не би бяха останали много бройки, но този път сме заредени и ще има избор. Много сме благодарни на феновете които ги купуват и подкрепят групата по този начин.

– Това да си музикант на път сигурно е много трудно. Има ли нещо определено което Ви липсва? Приятели и семейство например, или да седнеш на едно ястие което само в къщи може да сготви по правилния начин?

– Непрекъснато получаваме покани за гости, за барбекюта, и отговора ни е винаги същия – на път сме и за съжаление няма да можем да дойдем. Но, приятелствата които създаваме докато сме на път също са важни за нас. В крайна сметка ние избираме да правим това което обичаме!

– Кои са ти Топ 3 местата където сте свирили през последната една година?

– Мелбърн (Австралия), Лондон, и София, разбира се.

– Ще има ли някакви специални изненади за Българските фенове на Mother’s Cake. Новини около нов албум или концепция?

– Да! Скоро завършихме нещо много специално за нас, и за всеки фен Mother’s Cake по света. Без да издавам много, мога да кажа че Off The Beaten Track (последното голямо лайв видео) ще си има братче.

– Какво могат да очакват Българските фенове от предстоящото шоу в София, на 14-ти Април в Mixtape 5?

Ааа, определно ще развъртя по някоя палка! (смее се) Сет листа е малко по-различен от предишния път и ще реда от песни ще бъде нещо като тийзър за това за което загатнахме в предишния въпрос.

Благодарим много Ян. Очакваме да Ви видим на 14-ти aприл в София.