Invictus са основани през лятото на 2014г., а през март 2015г. издават първия си, едноименен албум. Стилът им е смес от heavy, power и symphonic metal. Имат влияния от групи като Nightwish, Sabaton, Within Temptation и Rammstein, а гласът на вокалистката им Sanziana Niculae  наподобява на една по-многозвучна Elize Ryd (Amaranthe / ex-Kamelot) или Lzzy Hale (Halestorm), като с лекота успява да варира между сопрано и алтернативни поп-рок мелодии.

В момента групата работи по нов сингъл, който се очаква през пролетта на 2016г., а бъдещите планове включват участие на Евровизия 2016 и втори албум за началото на 2017г.

Концертът на Civil War и Invictus ще бъде на16 април в клуб Joy Station. Билети могат да бъдат намерени в касите на Eventim в цялата страна (Office 1, Technomarket, Technopolis, Пикадили, OMV, Usit Colours, магазин „ЯКО“, На тъмно, Metal Heaven, Фотосинтезис, каса 3 на НДК), както и онлайн на: www.liveandloud.net  на цена 35 лв. В деня на събитието билетите ще струват 40 лв. и ще се продават само на входа на клуба.