Представете си шоу за таланти в голям национален телевизионен канал. Поп звездичка след поп звездичка дават всичко от себе си, за да приспят публиката с любимия си сърцераздирателен еднодневен захаросан хит.

Излиза момиче с невинен глас, изпълнява „Look what you made me do“ на Taylor Swift. И публиката, и журито се чувстват спокойни. И тогава идва първия припев… Случилото се тогава шокира и наелектризира аудиторията в студиото и цяла държава пред телевизорите им. Със своите брутални и гневни death вокали, тя звучи все едно разкъсва американската поп звезда и плюе остатъците из цялото студио. Шок и радост, любопитството и страх преминават в ураган от аплодисменти.

Името на това момиче е Виктория Стоичкова и нейното представяне бързо достигна повече от 5 милиона гледания в YouTube, а секцията за коментари е пълна с ентусиазъм и приветствия. Това със сигурност беше отправната точка на една кариера и това, което скоро се превърна в истинска банда – набиращите огромна популярност, екстремни метъл надежди на Европа Gwendydd!

Създадени през 2018 г. в София, България, Gwendydd вече сключиха договор за звукозапис с Drakkar Entertainment за издаването на предстоящия им студиен албум, озаглавен “Censored“! Водена от модерна продукция, допълнена от майсторския отпечатък на Max Morton (Jinjer, Ignea), жизнената смесица от разрушителни китарни рифове и адреналинови барабани води до екстремна метъл лавина. Перфектният носител на този брутален дет метъл глас, който се врязва дълбоко в плътта на съвременното общество – не само с думи, но и с послание.

Censored” е насрочен за издаване на 6 май 2022 г. чрез Drakkar Entertainment, а предварителната продажба на албума вече е достъпна тук. Днес Gwendydd споделят и нова песен, взета от предстоящия им албум, гледайте видеоклипа за брутално тежкото парче “Rape” тук:

Толкова сме развълнувани да работим с Drakkar! Наистина чувстваме, че това е началото на една вдъхновяваща симбиоза“, коментира вокалистката Вики. “Предстоящият ни албум “Censored” ще бъде още по-брутален и енергичен от дебютния ни албум “Human Nature”. Щастливи сме. Горди сме. И нямаме търпение да споделим “Censored” със света!”

Maximilian Föse, ръководител на Drakkar Entertainment, добавя: „Добре дошли в семейството! Ние сме горди да обявим подписването с Gwendydd! Веднага можете да чуете, че това е нещо, което метъл сцената чака. Бях толкова изненадан от колко разнообразно прозвуча крайният продукт и как Gwendydd се позиционират в екстремния метъл. Новият албум Censored” е фантастичен запис и аз съм убеден, че има много, много хора, които също ще го харесат.”

В подкрепа на “Censored“, Gwendydd ще се присъединят към Dark Tranquillity и Ensiferum като специални гости на избрани дати и обявиха европейско хедлайн турне. Вижте всички предстоящи дати тук:

Dark Tranquillity & Ensiferum Tour
12.05. Athens, Fuzz Live Music Club (GRE)
13.05. Thessaloniki, Principal Club Theater (GRE)
14.05. Sofia, Club Joy Station (BUL)
15.05 Bucharest, Arelene Romane (ROU)
16.05. Cluj-Napoca, Form Space (ROU)
17.05. Warsaw, Proxima (POL)
18.05. Gdansk, B90 (POL)
19.05. Vilnius, Vakaris Club (LTU)
20.05. Riga, Melna Piektdiena (LVA)
21.05. Tallinn, Tapper (EST)
22.05. Helsinki, Vanha Ylioppilastalo (FIN)
23.05. Jyväskylä, Lutakko (FIN)
24.05. Oulu, Club Teatria (FIN)

 

CENSORED Tour 2022

27.05 Strausberg/Berlin, Volkhaus (GER)
28.05 Kiel, Medusa (GER)
31.05 Dortmund, FZW (GER)
02.06 Osnabrück, Bastard Club (GER)
03.06 Diest, Hell (BEL)
04.06 Übach-Palenberg, Rockfabrik (GER)
06.06 Cham, L.A. (GER)
08.06 Frauenfeld, Dreiegg (CHE)
10.06 Selb, Rock Club (GER)
11.06 Brno, Unleaded Coffee (CZE)
14.06 Kosice, Collosseum (SVK)
16.06 Székesfehérvár, Nyolcas Műhely (HUN)
17.06 Graz, Explosiv (AUT)
18.06 Vienna, Escape (AUT)
19.06 Villach, Kulturhof (AUT)
20.06 Zagreb, Hard Place (HRV)
22.06 Cluj-Napoca, La Tevi (ROU)
24.06 Sofia, Rock It (BUL)

Gwendydd са:

Виктория Стоичкова – вокал
Радостина Желязова – китара
Ирена Ангелова – китара
Соня Радева – бас
Никифор “Бамби” Никифоров – барабани

Следвайте групата във Facebook, Instagram и YouTube.