Вчера беше голям ден за Jack White. Той издаде нов албум, изпълни националния химн в първия ден от сезона на Detroit Tigers и започна своето турне „Supply Chain Issues Tour“. О, и той се ожени!

White предложи брак и се ожени за приятелката си Olivia Jean по време на концерта си в Masonic Temple Theatre в Детройт в петък вечерта. White повдигна въпроса, докато пее „Hotel Yorba“ в края на основния си сет.

Миг по-късно White и Jean се ожениха на церемония на сцената, водена от дългогодишния приятел на White, Ben Swank, с майката на White и бащата на Jean.

След сватбата White завърши концерта, като изпълни „Steady, as She Goes“ и „Seven Nation Army“.

White среща Jean за първи път през 2009 г., след като тя му подава демо касета на концерт на The Dead Weather. Скоро тя е поканена да записва в студиото на White’s Third Man Records в Нашвил, което бележи началото на плодотворно музикално партньорство, продължило повече от десетилетие. Jean издаде няколко албума чрез Third Man – като соло изпълнител, но и като член на групата The Black Belles. Тя също беше член на турнета на White.

White и Jean никога не са признавали публично романтичната си връзка и не е ясно от колко време се срещат.

Това е трети брак за White. Преди това той беше женен за модел и певица Karen Elson и бившата му колежка от групата White Stripes Meg White.