Заради проблеми с гласа на James, Metallica бяха принудени да отложат втория си концерт в датската столица за 2-ри септември.

Няколко пъти по време на първото шоу James се оплака, че е е болен и дори попита публиката дали да продължат с изпълненията.

По-късно от групата обявиха за отлагането на второто шоу:

“С разочарование споделяме с вас, че заради стриктна лекарска забрана James няма да може да пее. Неговото здраве, по-специално гърлото му не се подобрява и той не трябва да пее дори една нота. С тъга обявяваме, че шоуто, предвидено за 5-ти февруари се отлага за 2-ри септември.”

“За тези от вас, които бяха с нас по време на първото шоу, благодарим ви за подкрепата, това значи много за нас! Ужасно е да знаеш, че не можеш да дадеш всичко от себе си, да предложиш цялото Metallica преживяване. Това бе един от най-предизвикателните ни концерти, но благодарение на вас ние издържахме до края.”

Ако има подобрение при James, те трябва да изнесат още два концерта в Копенхаген – на 7-ми и 9-ти февруари, след което ще свирят на 59-те награди Grammy в Лос Анжелис на 12-ти. Групата е ниминирана в категорията “Най-добра рок песен” за “Hardwired”.