Бившият китарист на Five Finger Death Punch Jason Hook се е събрал с трима талантливи младежи и групата Flat Black е подписала с Fearless Records за дебютния си албум.

Албумът е записан в домашното студио на Jason в Лас Вегас и продуциран от Hook. За да популяризират усилията, Flat Black ще подкрепят Godsmack на турне тази есен.

След като преди седмица се появиха първите две песни на новата група, “It’s Your Lack of Respect” и “Halo“, днес може да видите официалното видео към “Halo“:

Не исках да играя на сигурно с първото издание“, казва Hook. „Разбира се, има и други песни в албума, които са по-насочени към радиото, но за мен „It’s Your Lack of Respect“ прави изявление. Това е безапелационно предизвикателно, което се чувствам като автор на песни и ние като група в днешния привидно хомогенизиран скален пейзаж.”

Halo“ е рок химн със средно темпо, който демонстрира всички отличителни черти на Flat Black. Очакват ви бързи огнени рифове, извисяващи се и наслоени припеви с емоционални чисти вокали и изпепеляващи сола. Групата не пести дълбоки груувове, тъй като песента гъмжи от тях.

Обичам „Halo“, защото песента създава мрачно, зловещо настроение“, обяснява Hook. „Неговият чар е изцяло в контраста между пиано партията и китарния риф, да не говорим за големия припев и китарното соло – за мен това е звукът на Flat Black.“

Чувствам, че Flat Black е тайна, която пазя от три години“, казва Hook. „Най-накрая е време да пуснем тази банда в света. Благодарен съм на Sully [Erna] от Godsmack, че ни даде шанса да излезем на път и да свирим за такава невероятна група фенове.“

Five Finger Death Punch @ Nova Rock Festival, 2017

Въпреки че е достигнал комерсиален връх с предишната си група, благодарение на множество платинени сертификати, разпродадени концерти и поредица от номер 1 сингли, Hook остава толкова гладен за музикална кръв и гръмотевици, колкото и в деня, когато за първи път хваща китара на шестгодишна възраст. Той е нетърпелив не само да повтори, но и да надмине миналите си успехи с новата си група.

След като напусна предишната си група през февруари 2020 г., което беше точно преди Covid-19 да постави целия свят на пауза, Hook искаше да поеме творческия контрол и да остави своя музикален свободен дух да се извиси в проект, който наистина беше негов. Той избра да заложи на себе си. С големия риск идва голяма награда и решението да създаде Flat Black очевидно работи в негова полза.

Като музикант жадувам за свобода и не бях готов да спра да творя“, споделя Hook. „Животът е кратък“, продължава той. “Всички искаме да се чувстваме удовлетворени и щастливи от това, което се опитваме да постигнем в живота.”

Спирането поради пандемията му позволи да събере правилните музиканти и внимателно да създаде дебютния им албум. Flat Black е въоръжен с арсенал от рифове, които ще раздразнят зъбите ви, разклатени от венците им, готови за арена химни и припеви, които гарантирано ще докоснат нервите. Всички тези фактори заедно правят Flat Black готови за успех.

Историите за произхода на останалите музиканти са показателни за любов към музиката през целия живот и много опит, натрупан по пътя.

Певецът Wes Horton се запознава с музиката на 13-годишна възраст благодарение на сестра си и Guitar Hero. Той усъвършенства вокалните си способности, като свири в местни групи и прави онлайн видеоклипове. Различни приятели и познати от музикалната индустрия ще станат съединителната тъкан между него и Hook. Horton знае, че иска да бъде фронтмен и Flat Black му предостави тази възможност. Wes харесва факта, че колегите му от групата дават приоритет на песента – и това му позволява да бъде певецът, какъвто винаги е искал да бъде.

Басистът Nick Diltz, който е роден и израснал в Лос Анджелис, е син на легендарен рок фотограф, който го е водил на концерти по време на формирането му. Той си спомня, че е бил вдъхновен от гледането на VHS видео на U2, свирещи в легендарния Red Rocks. Да види фенове, които настояват за част от Bono в кадрите, е видение, което никога не е напускало главата му. Това първо докосване до силата на истинска рок икона затвърди съдбата на Nick като muzikant.

Барабанистът Rob Pierce идва от Нешвил, известен още като Град на музиката. Баща му е шофьор на състезателна кола, а дядо му беше пастор. Той израства със състезания по картинг и отначало иска да следва стъпките на баща си, докато не се присъедини към група в четвърти клас. Той избира малкия барабан пред саксофона и от този момент нататък музиката е единственото нещо, което има значение. Rob получава първия си комплект барабани на 11 години. Той се учи да свири на инструмента си в близост до двигатели с мощност 1000 конски сили, което оказва влияние върху изключително енергичния му стил и до днес.

Химията между музикантите във Flat Black е осезаема. И докато песните на Flat Black са създадени, за да заемат недвижимо пространство в мозъците на феновете за седмици наред, истинската природа на материала на групата е предназначена да бъде изживяна на живо. Flat Black вече са готови да тръгнат на път и да донесат тези брутални удари на живо.

Flat Black тръгват на турне с Godsmack:

Sep. 03 – Baton Rouge, LA – Raising Cane’s River Center
Sep. 05 – Pensacola, FL – Pensacola Bay Center
Sep. 06 – Jacksonville, FL – Daily’s Place
Sep. 07 – Charleston, SC – Charleston Coliseum & Convention Center
Sep. 09 – Tampa, FL – MIDFLORIDA Credit Union Amphitheatre
Sep. 10 – Hollywood, FL – Hard Rock Live
Sep. 24 – Cuyahoga Falls, OH – Blossom Music Center
Sep. 26 – Green Bay, WI – Resch Center
Sep. 28 – Moline, IL – Vibrant Arena
Sep. 29 – Omaha, NE – Baxter Arena
Oct. 01 – Rapid City, SD – Summit Arena at The Monument
Oct. 03 – Salt Lake City, UT – Maverik Center
Oct. 04 – Nampa, ID – Ford Idaho Center Amphitheater
Oct. 08 – Kent, WA – Accesso ShoWare Center
Oct. 10 – Abbostford, BC – Abbotsford Centre
Oct. 12 – Edmonton, AB – Rogers Place
Oct. 13 – Calgary, AB – Scotiabank Saddledome
Oct. 15 – Saskatoon, SK – SaskTel Centre
Oct. 16 – Winnipeg, MB – Canada Life Centre
Oct. 19 – London, ON – Budweiser Gardens
Oct. 21 – Laval, QC – Place Bell
Oct. 22 – Quebec City, QC – Videotron Centre

Flat Black са:

Jason Hook – китара
Wes Horton – вокал
Rob Pierce – барабани
Nicholas Diltz – бас