Jeff Martin от емблематичната канадска група The Tea Party ще издаде новия си соло албум “The Seven Deadly Sins” на 7 юли 2023 г.

Този мощен албум се занимава с всеки от 7-те гряха, като същевременно включва множеството екзотични инструменти, които Jeff Martin е натрупал през годините на турнета и живот на места като Египет, Турция, Чехия, Италия, Ирландия, Мароко и сега Австралия, място, което той нарича свой дом от 15 години.

Величественият подход към неговите композиции още от ранните записи на the Tea Party е източник на очарование за неговите фенове по целия свят. “The Seven Deadly Sins” със сигурност ще вдъхнови отново неговите отдадени последователи, като същевременно ще запали нови любопитни фенове на музиката, които копнеят за музика с дълбочина, мрак и уникална красота, която артист като Jeff Martin безпроблемно предлага.

Пътуването, на което ме отведе този албум, беше изпълнено с емоция на всяка крачка, планове се разплитаха, натъквах се на клопки, а тъмнината и красотата на греховете се проявиха и показаха властта си на много нива. Много се гордея с този албум и процесът на създаване и продуциране на този „концептуален“ албум беше нещо, за което съм наистина благодарен. Да свиря отново на всичките си екзотични инструменти беше едно красиво ровене назад в музикалното ми начало с The Tea Party и аз се влюбих отново в този изящен арсенал, който буквално висеше по стените на студиото ми като произведения на изкуството. Сега всички те се настаняват сред моите китари. Пренапънати и възобновени с магията”, казва Jeff Martin.

Първата песен, “Sorted and Sold” може да чуете във Facebook страницата на Jeff:

https://www.facebook.com/jeffmartin777/videos/810398693988166

Jeff Martin – “Seven Deadly Sins”

1. Lust: Şehvet Nora
2. Gluttony: Down On Your Knees
3. Wrath: So Bitter
4. Greed: Sorted and Sold
5. Envy: Send Her My Love
6. Pride: Blinded By
7. Sloth: You Move So Slow

Албумът е продуциран, записан и миксиран от Jeff Martin.
Изпълнителен продуцент: Tim Pellegrino
Инженери: Rowan Cottingham, Benny D Williams, Paul Pilsneniks
Барабани и перкусии: Darren Evans

Записът е осъществен в Vault Studios, Maroochydore и Windsong Studio, Glass House Mountains.
Всички песни са написани от Jeff Martin, с изключение на “So Bitter” – написана от Paul Drennan и Brendan Walton.