Канадските ретро рокери The Tea Party пуснаха ново лирик-видео към “Black River“. Парчето бе представено през 2018 като самостоятелен сингъл, но ще бъде включено в предстоящия албум на групата “Blood Moon Rising“, който ще излезе през InsideOut Music на 26 ноември.

Епичният риф от Black River е това, което стартира сесиите за наследника на “The Ocean At The End“ от 2014 г.“, обяснява басистът и клавирист Stuart Chatwood. „Много от нашите песни идват от взаимодействието между китара и барабани. Този риф беше представен през 2015 г., когато Jeff Burrows и Jeff Martin се озоваха в родния ни град Уиндзор с малко свободно време между датите на турнето. Те се затвориха в един гараж, за да поработят по идеи, които се превърнаха в епична 5-часова сесия, която доведе до скелета на този прото-70-тарски, британски блус рок химн, който можеше да бъде написан само в сенките на хоризонта на Детройт.

Въпреки че неочаквано отсъствах този ден, успях да допринеса, когато чух грубия запис при следващия саундчек и осъзнах, че в песента липсва мелодичен мост. Имах нещо подходящо за това парче, а останалото е история.

Blood Moon Rising” включва 11 песни, записани от групата през последните 5 години в Канада и Австралия, компилирайки самостоятелно издаденото EP “Black River” с поредна порция очарователни нови рок композиции и дори допълнителен бонус материал. Включени са “Summertime“, която излезе през това лято и разкошен кавър на “Everyday Is Like Sunday” на Morrissey

Сглобяването на “Blood Moon Rising” е епично изпитание, разделено на две части със записи и смесване, които се случиха по целия свят“, продължава Chatswood. „След много години далеч от европейския пазар ние сме развълнувани да се върнем с толкова разнообразна колекция рок песни.

Blood Moon Rising” се предлага като лимитиран Digipak, 180g черен винил и в цифрови вид.

Гледайте ново лирик-видео към “Black River” тук:

The Tea Party: Black Moon Rising

1. Black River
2. Way Way Down
3. Sunshower
4. So Careless
5. Our Love
6. Hole In My Heart
7. Shelter
8. Summertime
9. Out On The Tiles (Led Zeppelin Cover)
10. The Beautiful
11. Blood Moon Rising (Wattsy’s Song)
———————————

12. Isolation (Joy Division Cover) *
13. Everyday Is Like Sunday (Morrissey Cover) *
14. Way Way Down (Bonus Live Version) *