Певецът и китарист на Alice in Chains, Jerry Cantrell пусна нова солова песен, наречена „Atone“, в която участват Duff McKagan от Guns N ‘Roses, бившият фронтмен на Dillinger Escape Plan Greg Puciato и барабанистът Gil Sharone (за тази колаборация вече писахме тук). Той също така обяви предстоящия си нов албум, “Brighten“, който ще излезе през есента.

Уестърн оттенъкът и галопиращият ритъм на “Atone” може да звучи далеч от всичко, което Cantrell е пускал и преди, но щом стигнете до припева с ръмжаща китара и характерните вокални хармонии, веднага ще си спомните за любимите си парчета на Alice in Chains .

Съответното видео е заснето в пустинните земи на националния парк Joshua Tree, а последните сцени от видеото са заснети в студио с McKagan, Puciato и Sharone. Гледайте „Atone“ по -долу.

Като фен на партитурите на Енио Мориконе и филмите на Серджо Леоне, той има малко от това разбойническо настроение, с готин психологически тропот“, казва Cantrell. „Върти ми се в главата от около 20 и повече години, преследвайки ме. Понякога отнема известно време, докато добрата идея намери най -добрата си форма. Такъв беше случаят с „Atone“.

Brighten” ще бъде първият студиен албум на Cantrell от почти 20 години и той го описва като “стар запис от 70-те”. Общо има девет песни и тя завършва с кавър на “Goodbye” на Elton John.

„От уважение към Elton, не бих го включил, освен ако той не разреши. Той беше свирил на пиано в „Black Gives Way to Blue“, която написах за Layne, затова се обърнах към Elton, той ме послуша и ми каза „Трябва абсолютно да го използваш.“ Получих подписа от него. Не можех да измисля по-добър начин да завърша записа!”

Jerry Cantrell“Brighten

1. “Atone”
2. “Brighten”
3. “Prism of Doubt”
4. “Black Hearts and Evil Done”
5. “Siren Song”
6. “Had To Know”
7. “Nobody Breaks You”
8. “Dismembered”
9. “Goodbye” (Elton John cover)

Освен като китарист, вокал и основен творчески двигател на Alice In Chains, Jerry има два самостоятелни албума и участие в няколко филмови саундтраци. Първият самостоятелен албум на Cantrell, “Boggy Depot“, излиза през 1998 г., последван от “Degradation Trip” (2002). Във втория му помагаха Robert Trujillo (Metallica) и Mike Bordin (Faith No More). Сред филмовата музика трябва да споменем песни за филми като „Spider-Man“, „The Cable Guy“, „John Wick 2“, „Last Action Hero“ и „The Punisher“.