Британските прогресив рок светила Jethro Tull ще издадат първия студиен албум на групата с нов материал от повече от 18 години – “The Zealot Gene“ ще бъде издаден на 28 януари 2022 г. от InsideOut Music.

През ноември групата пусна първия сингъл от албума, озаглавен “Shoshana Sleeping“, придружен от зашеметяващ визуален клип, създаден от Thomas Hicks; В началото на декември се появи “Sad City Sisters“, а днес е време за третия сингъл – заглавния “The Zealot Gene“.

Заглавната песен предлага много алюзии за радикалния, политически натоварен свят на популизма в лидерството“, обяснява Ian Anderson. „Като текст на песен, той обобщава, за мен, разделящия характер на обществените взаимоотношения и екстремните възгледи, които подхранват огньовете на омразата и предразсъдъците, може би повече днес, отколкото когато и да било в историята. Може би си мислите, че знаете за кого може би съм си мислил тук, но в действителност в момента вероятно има поне пет видни диктаторски фигури, които биха могли да отговарят на това описание“.

Гледайте официалното видео тук:

Записът, който е започнал да се оформя още през 2017 г., “The Zealot Gene“, в много отношения се стреми да се противопостави на конвенцията във време, когато бизнесът на звукозаписните артисти никога не е бил изправен пред повече несигурности.

С повече от 30 албума зад гурба си и над 50 милиона продажби, Jethro Tull е една от най-успешните рок групи на всички времена с каталог, който съдържа класики, които все още резонират и днес. Водени от Ian Anderson, Tull продължават да обикалят по целия свят, забавлявайки публика от всички възрасти.

Jethro Tull “The Zealot Gene”

01. Mrs. Tibbets (5:54)
02. Jacob’s Tales (2:13)
03. Mine Is The Mountain (5:40)
04. The Zealot Gene (3:54)
05. Shoshana Sleeping (3:41)
06. Sad City Sisters (3:40)
07. Barren Beth, Wild Desert John (3:37)
08. The Betrayal Of Joshua Kynde (4:06)
09. Where Did Saturday Go? (3:53)
10. Three Loves, Three (3:30)
11. In Brief Visitation (3:00)
12. The Fisherman Of Ephesus (3:41)

Jethro Tull са:

Ian Anderson – флейта, акустична китара, хармоника, вокал
Joe Parrish-James – китара
Florian Opahle – китара
Scott Hammond – ударни
John O’Hara – клавишни
David Goodier – бас