Инди меланхолиците Jin Monic се завръщат към китарния звук във второто парче от EP-то “Black Beaches

Столичната банда Jin Monic зарадва феновете си с втора нова песен за 2021. “WYSIATI” е китарно доминиран инди рок химн, в който традиционните за тях напоследък синтове са оставени на втори план.

За видеото групата отново се доверява на Калина Луканова, възпитаник на художествената академия Paris College of Art във Франция. Самият клип загатва, че WYSIATI” съвсем скоро ще заема централно място в лайв сетовете на Jin Monic, заради локацията си – сцена на нощен клуб. В главната роля е изумителната Велина Колева, която, по думите на Калина, въплъщава единството между женската сила и нежност. “Велина е едновременно класически и непокорно красива. Душата ѝ е свободна. В нея няма страх, но има трепет” допълва младата режисьорка, чиято находчива идея са и телевизионните екрани в клипа.

Премиерата на видеото е на 23/03, в 11:00 в YouTube канала на бандата: Jin Monic, а песента е вече налична във всички популярни аудио стрийминг платформи.

В музикално отношение WYSIATI” е меланхолично инди диско с характерни фъз китари и кокетно соло между бриджа и последния припев. Основният идеолог на музиката в парчето е Боян Дечев. За пореден път Jin Monic залагат и на силна и дълбока лирика. Автор е вокалистът Николай Иванов, а основен вдъхновител – Daniel Kahneman и фундаменталното му произведение “Thinking Fast and Slow”, чийто текст дава и заглавието на парчето с небезизвестния си акроним WYSIATI” – What you see is all there is.

Финалните щрихи в песента са дело на продуцента Симеон Лозанов (Monyx) и Joe LaPorta, работил с имена като David Bowie, The Weeknd, The Killers, Foo Fighters и много други.

Jin Monic са:

Николай Иванов, вокали

Ивайло Василев, китара

Боян Дечев, китара

Джокич Стефанов, бас китара

Георги Иванов, барабани

Следвайте групата тук: Facebook Jin Monic; Instagram Jin Monic; Spotify JinIN Monic; YouTube Jin Monic