Инди рок бандата Jin Monic изритват вратата на 2021 с нова песен и видео. „No Matter“ е меланхолична и стилна, с дълбоки синтове и е първият нов сингъл на Jin Monic от повече от година.

Видеото е на Калина Луканова, възпитаник на художествената академия Paris College of Art във Франция, а в главната роля е Габриела Ангелова. Премиерата на видеоклипа е този петък, 22/01, в 11:00 в YouTube канала на бандата: Jin Monic, а песента е вече налична във всички популярни аудио стрийминг платформи.

Самата песен се ражда от колаборация на Благослав Анастасов от Hayes & Y и Ивайло Василев on Jin Monic като първоначалната идея е да отиде при друг български изпълнител. Jin Monic обаче осиновяват парчето, добавят щипка от тайната им подправка и така то се превръща в първи официален сингъл от предстоящия мини албум „Black Beaches EP”.

В отглеждането на парчето участва и Георги Станев, продуцентът на Gravity Co, както и Joe LaPorta, който е работил с имена като David Bowie, The Weeknd, The Killers, Foo Fighters и много други.

Освен с “No Matter”, Jin Monic са готови с още две чисто нови песни, които планират да издадат в EP до няколко месеца с подкрепата на Музикаутор и за лейбъла Homeovoxmusic. „Обединяващото е това, че и трите са много различни. Стремим се постоянно да предизвикваме промяната в себе си, в начина си на работа, в звученето си и постигаме това най-естествено с различните екипи, с които работим за всяка песен.“, разказват Jin Monic.