Легендарният хард рок певец Joe Lynn Turner (Rainbow, Deep Purple) и Music Theories Recordings / Mascot Label Group издадоха новия албум на певеца, “Belly Of The Beast“, на 28 октомври 2022. Днес бе представено и новото текстово видео, “Rise Up”.

След като продаде милиони записи, свири пред безброй фенове и беше фронтмен на някои от най-влиятелните рок групи в историята, всепризнатият текстописец и знаменит вокал Joe Lynn Turner изказва мнението си възможно най-силно в единадесетия си дългосвирещ албум и дебют за Mascot Label, “Belly Of The Beast”. Обединявайки усилията си с продуцента Peter Tägtgren (Hypocrisy, Pain, Lindemann), родената в Ню Джърси мощна компания създава този вид хеви метъл, който не само ви кара да вдигнете юмрук във въздуха, но и ви кара да се замислите.

“Belly Of The Beast” е фраза, която сме чували отново и отново в историята“, отбелязва той. „Можете да проследите култовете и корупцията по целия свят обратно към пророчествата в Библията. Усещането е, че в наши дни се сбъдва. Само погледнете книгата “Откровение. Винаги съм се потапял в езотерично познание, окултизъм, изследване на Библията, еклектична философия. Бях очарован от откриването на скрити мистерии. В момента сме в истинска духовна война. Доброто е срещу злото. Всички имаме ангел на едно рамо и дявол от на другото. Ние сме в корема на звяра, в капан в системата и няма изход от нея. Албумът се занимава с това.”

Пет десетилетия кариера го подготви да направи подобно изявление. Joe основава Fandango през 1977 г. и пее за групата в четири албума, преди китаристът на Rainbow Ritchie Blackmore да звънне. Неговите вокали задвижват основополагащия “Difficult To Cure” през 1981 г., който става златен в Обединеното кралство, Франция и Япония, влиза в топ 50 на Billboard 200 и в Топ 3 в класацията за албуми в Обединеното кралство. Година по-късно той възпламени “Straight Between The Eyes” на Rainbow, който Guitar World ретроспективно приветства като един от “25-те най-велики китарни рок албума”. Той също така пее в Hot 100 хита “Stone Cold”. През 1988 г. вицепрезидент на Polygram иска Turner да разшири уменията си за писане и пеене, за да си сътрудничи с легендарния виртуоз на shred Yngwie Malmsteen за неговия проект Rising Force. Албумът им “Odyssey” се класира в Топ 40 на Топ 200, отбелязвайки най-високa позиция на Malmsteen в съответната класация и става златен в Швеция. Не след дълго той отново си партнира с Blackmore за “Slaves And Masters” (1990) на Deep Purple, достигайки златен статус в Швейцария и Япония.

Освен това той е съавтор и участва в класики като „Mick Jones“ (1989) на Mick Jones, „The Privilege Of Power“ (1990) на Riot и „Dangerous Curves“ (1991) на Lita Ford, за да назовем само няколко . Да не говорим, че той даде своите фонови вокали на двойно платинения „The Hunger“ (1987) на Michael Bolton, платинения „Cher“ на Cher (1987), номинирания за награда Grammy четворно платинен „Storm Front“ (1989) на Billy Joel и още много други. От 2001 г. до 2004 г. той се обединява със своя приятел и колега Glenn Hughes и създава HTP (Hughes Turner Project). Издаването на два високо оценени албума и две световни турнета в тяхна подкрепа му дадоха допълнително признание. Сред другите му сътрудничества трябва да отбележим „Raiding The Rock Vault“ в LVH Hotel and Casino и незабравимото участие в „X Factor Bulgaria“, както и две парчета от албума на Michael Schenker Ggroup от 2021 г., „Immortal“.

През 2017 г. той първоначално се срещна с Peter Tägtgren на рожден ден на брат си. Скоро по-късно Joe и Peter си сътрудничат по първата си песен “Don’t Fear The Dark“, затвърждавайки творческото си партньорство и започвайки това, което ще се превърне в “Belly Of The Beast“.

Случи се напълно случайно, но някои от най-хубавите неща се случват случайно“, отбелязва Joe. „Не бях много запознат с групите на Peter Pain и Hypocrisy, но когато се срещнахме, харесах личността му и имах чувството, че между нас има химия. От страна на писането, трябва да се промениш и да пораснеш, за да узрееш. Peter казва: „Джо адаптира гласа си“, това е истината. Въпреки това все още съм аз. Поддържах го мръсен, необработен и метален.“

Гледайте новото текстово видео “Rise Up” тук:

Joe Lynn Turner “Belly Of The Beast

1. Belly Of The Beast
2. Black Sun
3. Tortured Soul
4. Rise Up
5. Dark Night of the Soul
6. Tears Of Blood
7. Desire
8. Don’t Fear The Dark
9. Fallen World
10. Living The Dream
11. Requiem

Не забравяйте, че съвместното турне на Joe Lynn Turner и нашите Ахат започва на 10 септември и ще посети Велико Търново, Русе, Варна, Бургас, Пловдив и София: