Китаристът на Aerosmith Joe Perry бе приет в болница след като колабира на сцената по време на концерт с Hollywood Vampires, съобщава The New York Times.

“Джо Пери е в стабилно състояние и в момента почива. Колеги и фенове му пожелават бързо възстановяване”, каза представител на музиканта Саджата Мурти.

Вечерта на 10 юли музикантът свири в Ню Йорк, като част от супергрупата Hollywood Vampires, която включва също Johnny Depp и Alice Cooper. Китаристът губи съзнание и припада на сцената, поради което концертът е преустановен, а Пери е откаран в болница.

По думи на феновете, присъствали на концерта, още в самото начало на шоуто Пери се облегнал на барабаните, след което се е свлякъл в безсъзнание.

Joe Perry е един от основателите на Aerosmith през 1970 г. През 2001 г. групата влезе в Зала на славата на рокендрола, а през 2013 г. Пери заедно с вокалистът на Aerosmith Steven Tyler влязоха в Залата на славата като автори на песни. Пери е съавтор на хитовете като “Dream On”, “Crazy”, “Sweet Emotion” и “I Don’t Want to Miss a Thing”.

Списание Rolling Stone включи музиканта в своя списък на 100-те топ  китариста на всички времена. Освен участието си в Aerosmith и Hollywood Vampires, Пери също записва соло и с групата си The Joe Perry Project.