Mötley Crüe потвърдиха дълго спекулираната новина: Mick Mars се оттегля от турнета.

В изявлението си глем-метъл легендите се позоваха на “продължаващата болезнена борба на китариста с анкилозиращ спондилит (A.S.)”, поради което той “вече не може да се справи с трудностите на пътя”.

Беше потвърден още един слух: заместникът на Mars на сцената няма да бъде никой друг, а John 5, най-известен с това, че свири в групата на Rob Zombie от 2005 г. насам. Китаристът ще се присъедини към Crüe, според публикация в социалните мрежи на групата — включително на техния мащабен поход през 2023 г. с Def Leppard, наречен просто The World Tour. Mars, въпреки че пропусна старта, ще продължи да бъде член на групата.

В началото на октомври Metal Sludge за първи път споделиха слуха, че John 5 ще замени Mars на пътя. Но John 5 изглежда разби идеята, когато, коментирайки стара снимка на Mars и John 5, попита китариста в социалните медии дали наистина се присъединява към Crüe и той отговори: „Не, просто слух.”

John 5 е приятел отдавна с членовете на Crüe и дори вече има група с един от тях. През май 2021 г. китаристът обяви супергрупа с Nikki Six, Rob Zombie и Tommy Clufetos, наречена L.A. Rats. Досега са издали само един запис, кавър на кънтри песента “I’ve Been Everywhere“, в саундтрака към филма на Лиъм Нийсън The Ice Road.

Вижте пълното изявление на Crüe по-долу.