Big Machine Records пусна на пазара новия солов албум на John 5 „Sinner“ миналия петък, 29 октомври.

По-голяма част от сесиите за албума са проведени в студио Riott House в Северен Холивуд, Калифорния, като продуцент е Barry Pointer, негово дело е и миксирането. Записите на барабаните са били в Redrum Recording в Лос Анджелис, Калифорния с бившия китарист на Guns N ’Roses Gilby Clarke като инженер.

В албума се появят редица гости, включително вокалистът/китаристът на Megadeth Dave Mustaine, който участва е първия сингъл „Que Pasa“ – може да гледате видеото по-долу. Други гости са вокалистката на Butcher Babies Carla Harvey в „Euphoria“ и бившият барабанист/вокалист на Kiss Peter Criss в кавър на „Georgia On My Mind“ на Ray Charles.

John 5 сам коментира „Sinner“: „Когато хората чуят този запис, искам да кажат:„ О, това е John 5. “Това, което получавате със „Sinner“, е най -доброто от мен. Просто искам да напиша запомнящи се рифове, на които хората ще се радват. Когато седя на дивана си и свиря на китара, свиря същите неща, които чувате на плочите. Честно е. Истинско е. Не е фасада. Ето как свиря аз. Това обичам да правя.

Днес се появи още едно ново видео, Land Of The Misfit Toys”:

John 5: “Sinner

01 – “Welcome To The Island
02 – “For I Have Sinned
03 – “Euphoria” (feat. Carla Harvey)
04 – “Que Pasa” (feat. Dave Mustaine)
05 – “How High The Moon
06 – “Creepshow
07 – “Land Of The Misfit Toys
08 – “Crazy Little Thing Called Love” (Queen cover)
09 – “This Is How I Do It
10 – “Georgia On My Mind” (feat. Peter Criss)