Английска музикална легенда Johnny Marr (The Smiths, Modest Mouse) обяви подробности за второто EP от поредицата „Fever Dreams“ (първото излезе през октомври).

Предстоящото да излезе на 17 декември EP ще представи четири чисто нови парчета, които съставляват втората част от предстоящия му двоен албум „Fever Dreams Pts 1-4“ – той се очаква на 25 февруари 2022-ра..

Можете да гледате официалното музикално видео за „Tenement Time“ и новото текстово видео за „Sensory Street“ по-долу. Завършващи EP-то песни са „Lightning People“ и „Hideaway Girl“.

Говорейки за Tenement Time“, Marr каза: „Това е преживяването да израснеш във центъра на града, да тичаш наоколо на свобода. Това беше първият път, когато съзнателно се впуснах в културата: около хора, които носеха определени дрехи и беше част от това да бъда малко момче от Манчестър, наистина. Имам истински романтчни спомени от този период от живота си”.

За албума Johnny разказва: „Има набор от влияния и много широк звук, който развивам – още от времето, откакто напуснах The Smiths чак досега и го чувам в този запис. В него има толкова много музикални направления. Не го направих съзнателно, но мисля, че имам голям звуков речник. И се чувствам много доволен, че успях да го впрегна. 

Johnny Marr “Fever Dream Pts 1-4“: 

1. Spirit Power & Soul
2. Receiver
3. All These Days
4. Ariel
5. Lightning People
6. Hideaway Girl
7. Sensory Street
8. Tenement Time
9. The Speed of Love
10. Night and Day
11. Counter-Clock World
12. Rubicon
13. God’s Gift
14. Ghoster
15. The Whirl
16. Human

Johnny Marr “Fever Dream Pt. 2“: 

1. Lightning People
2. Hideaway Girl
3. Sensory Street
4. Tenement Time

През 2022-ра Marr ще бъде на турне във Великобритания с Blondie:

April 2022

Fri 22 The SSE Hydro Glasgow

Sat 24 Motorpoint Arena Cardiff

Tues 26 The O2 Arena London

Thurs 28 The Brighton Centre

Fri 29 Bonus Arena Hull

May 2022

Sun 1 AO Arena Manchester

Mon 2 Liverpool M&S Bank Arena

Wed 4 First Direct Arena Leeds

Thurs 5 Motorpoint Arena Nottingham