Freese, който е свирил с групи като Guns N’ Roses, A Perfect Circle, Paramore и Nine Inch Nails, свири с Foo на концертите в чест на Taylor Hawkins миналата година.

Foo Fighters потвърдиха Josh Freese за техен нов тур-барабанист на. Новината беше потвърдена по време на лайвстрийма Foo Fighters: Preparing Music For Concerts в неделя (21 май), в което групата се подготви за турнето си за завръщане и поднесе „няколко изненади“.

Откакто групата потвърди, че ще продължи да прави музика през януари след внезапната смърт на техния барабанист Taylor Hawkins през март 2022 г., много известни стикери бяха свързани с концерта.

Както Matt Cameron от Pearl Jam, така и Rufus Taylor (синът на Roger Taylor от Queen) отрекоха спекулациите, че са участвали в новия проект на групата, а Freese вече е потвърден като новия барабанист на групата.

Freese преди това е свирил на барабани за Guns N’ Roses, Nine Inch Nails, Paramore, Devo, A Perfect Circle, Weezer и други, а феновете очакваха неговото съобщение, тъй като той наскоро отмени планираните концерти с The Offspring и Danny Elfman.

Турнето на Foo Fighters започва следващата седмица (24 май) в Ню Хемпшир.

Групата е готова да се отправи към поредица от хедлайн концерти в САЩ между август и октомври, като са потвърдени и фестивални участия в Boston Calling, Bonnaroo, Riot Fest и други. Те също така обявиха концерт на живо в Бразилия с Wet Leg и Garbage.

Миналата седмица (12 май) Foo съобщиха нещо любопитно за феновете в Обединеното кралство, като намекнаха, че нова поредица от концерти на живо са „предстоящи и скоро ще бъдат обявени“.

Бандата наскоро сподели и „Under You“ – последният сингъл, който ще бъде издаден от предстоящия им албум „But Here We Are“.

Oчакван на 2 юни чрез Roswell Records/Columbia Records, албумът ще отбележи първия им нов материал след смъртта на Хокинс през 2022 г. „Under You“ следва първия сингъл „Rescued“ като предварителен преглед на.