Исландската рок банда Kaleo издаде 2 нови сингъла – “I Want More” и “Break My Baby“, писани от фронтмена, водещ вокал и композитор, JJ Julius Son, и двата налични за продажба и слушане.

Новите песни маркират първата създадена музика след разбиващия глобален успех от 2016 г. A/B, който ни даде 3 хитови сингъла от исландската рок банда – номинирания за Grammy “No Good“, “All The Pretty Girls” и оглавяващия класации, 2 пъти платинено сертифицирания “Way Down We Go“, който е присъствал в дузина телевизионни предавания, стигайки до No. 1 в топ телевизионната класация за песни The Hollywood Reporter.

След като насъбират над 1 милиард глобални стрийма, 39 международни сертификата и безброй напълно разпродадени концерти от Лондон до Москва, Kaleo завършиха почти 3-годишното турне в подкрепа на A/B през октомври 2018 г. Оттогава Julius Son работи в студиото по дългоочакваното продължение, което се очаква да излезе по-късно тази година чрез Elektra/Atlantic, като всяка част от това преживяване е събрана в следващата голяма стъпка на – новия албум на Kaleo.

Резултатът от тази комбинация от глобално пътуване и търсене е спектър от записана из целия свят музика – Северна и Южна Америка и Европа. Освежаващо и без изчисления, Julius Son позволява на всяка мелодия да диктува своя път, като същевременно се осланя на своите блус, фолк и рок наклонности.

„Разнообразието от звукове и образи у всеки един от двата сингъла идват естествено”, казва Julius Son. „Мисля, че това просто съм аз, израствайки като музикант и слушател…Много бих се отегчил, ако трябва да правя едно и също или бъда ограничен и да ми казват какво да правя”, добавя той за еволюцията в звученето на Kaleo (Kaleo означава “гласът” на хавайски). „Артистично казано, има прекалено много цветове, за да рисуваш само в черно и бяло. Така че това е моят креативен процес. Не знаех, че мога да пея на фалцет, докато не написах ‘All The Pretty Girls’ и не си подсвирквах особено много, докато не написах ‘Automobile’”.

От самото начало на пъстрата и безгрижна “I Want More” бледото подсвиркване на Julius Son примамва слушателите към песента, още преди „къдравата” звукова вълна от струнни инструменти в припева; и в блус ориентираната “Break My Baby” с набраздени  китари гласът му се променя от ръмжене до чувствен фалцет.

„Песните изискват определено звучене и тогава трябва да им се подчиня”, споделя Julius Son в заключение на прекараните последни няколко години в писане, записване и работа. „Беше много специално да създам тази музика, пътувайки по света – студио в Гърция, струнни музиканти в Лос Анджелис  в Capitol Studios, сесии в Aeronaut Studios в Рейкявик, Исландия и безброй часове в Нашвил в Sound Emporium, Blackbird, Ocean Way и RCA’s Historic Studio А. Всяка сесия обогатяваше още повече звученето и показваше собствени уникални елементи на повърхността. Всичко, което искам да кажа е, че просто се надявам, че това, което създадохме, ви кара да чувствате нещо…ако е така, тогава страхотно”.

Още музика, новини, анонси за турнета и изпълнения ще бъдат съобщени през следващите месеци. За повече подробности посетете www.officialkaleo.comwww.facebook.com/officialkaleotwitter.com/officialkaleoinstagram.com/officialkaleo и www.youtube.com/user/Kaleoofficial.