Преди седмица Kamelot споделиха тийзър видео към дългоочаквания нов албум, в което са включили семпли от по няколко секунди от новите композиции.

Днес вече е ясно – новият “The Awakening” излиза на 17 март чрез Napalm Record. Първият сингъл, “One More Flag in the Ground”, може да чуете по-долу.

В интервю за “The Metal Mixtapе” Thomas Youngblood говори за подхода към писане на следващия албум, изразявайки необходимостта да се създаде нещо привлекателно и познато, но същевременно напълно уникално.

Китаристът споделя:  „Със сигурност има баланс в това да направим албума, който феновете очакват, но да успеем и да композираме нещо по-различно, така че да не се повтаряме. Смятам, че сме доста добри в това, екипът е чудесен. Когато става дума за метъл музика, феновете имат определени очаквания. Винаги се опитваме да звучим като Kamelot, но всеки път по малко по-различен и иновативен начин. Не искаме записите ни да са еднакви.“

Тази сутрин ви представихме първия сингъл от албума, “One More Flag in the Ground”. Точно в 17:00 може да се насладите и на официалното видео:

Kamelot: “The Awakening

1. Overture (Intro)
2. The Great Divide
3. Eventide
4. One More Flag in the Ground
5. Opus of the Night (Ghost Requiem) feat. Tina Guo
6. Midsummer’s Eve feat. Tina Guo
7. Bloodmoon
8. Nightsky
9. The Looking Glass
10. New Babylon feat. Simone Simons of Epica & Melissa Bonny of Ad Infinitum
11. Willow
12. My Pantheon (Forevermore)
13. Ephemera (Outro)