Kasabian издават днес своя дългоочакван нов албум, “The Alchemist’s Euphoria”.

Той бе предвиден за издаване на 5 август, но поради проблеми с производството, излиза днес, 12 август чрез Columbia. Поръчки – тук.

Новият материал идва, след като китаристът и автор на песни Serge Pizzorno пое ролята на фронтмен на групата. Meighan напусна Kasabian, след като беше осъден за нападение на приятелката си през 2020 г. Първият сингъл „Alygatyr“, който ви представихме през октомври, бе написан от Pizzorno и продуциран от него и Fraser T Smith (Stormzy, Adele, Sam Smith).

Той бе последван и от “Scriptvre” – отново е ко-продуцирано с Fraser T Smith, според Pizzorno има „кинематографична елегантност“, но е задвижвана от „овластяващ пулс“. „Това са само първите осем такта, това е всичко, което трябва да знаете“, каза той. „Чувствам се като нова ера, сякаш излизаме на ринга, така че махнете всички от пътя ми. Тя носи този огромен звук, който идва от мен, отскачащ от Kanye и стария соул от 70-те години. Следва еуфоричен, красив момент с вдигнати ръце, след което се връща към този свиреп, тежък ритъм. Право в лицето ти.” През юни бе издаден и още един сингъл, “Chemicals

За работата с Fraser, Pizzorno споделя: „Беше невероятно да имаш гений на волана, който да помага в надзора. Беше чудесна възможност да работя с някой, който не беше толкова близък. Правенето на албум ме поглъща и ме превръща в маниак.

Слушайте “The Alchemist’s Euphoria” тук:

Kasabian “The Alchemist’s Euphoria”

1. ALCHEMIST
2. SCRIPTVRE
3. ROCKET FUEL
4. STRICTLY OLD SKOOL
5. ALYGATYR
6. æ space
7. THE WALL
8. T.U.E (the ultraview effect)
9. STARGAZR
10. CHEMICALS
11. æ sea
12. LETTING GO

Kasabian изнесоха първото си шоу без Meighan през октомври, като направиха кратко турне в Обединеното кралство, което приключи в O2 Academy Brixton в Лондон. Rob Harvey от The Music се появи на концертите като тур-музикант.