Финландецът Kasperi Heikkinen обяви, че напуска Dirkschneider.
Между китаристът и бандата на бившия фронтмен на AcceptUdo няма никакво напрежение, дори напротив – благодарят му за подкрепата и успешните концерти по целия свят и му пожелават успех в по-нататъшните му начинания.

Kasperi добавя: “Искам да благодаря на всички и най-вече на феновете, за невероятните 4 години в U.D.O./Dirkschneider. На бандата от своя страна пожелавам успех в следващите им начинания. От сега нататък ще се фокусирам върху другите си музикални проекти. Със сигурност ще разберете повече, когато настъпи времето за това.”

36 годишният Kasperi е един от основателите и текстописците на финландската хеви метъл банда Merging Flare. Дебютният им албум “Reverence” пуснат през 2011 е много добре приет от критиците. В кариерата си досега има 4 албума и турнета със симфоник метъл бандата Amberian Dawn, 2 студийни албума с прогресив детметъл проекта Elenium , както и множество EP-та и сингли. Името му е свързано и с няколко трибют банди, като Guardians Of Mankind (Gamma Ray), Vicars Of Hell (Judas Priest) and Macadeth (Megadeth).

В галерията може да си припомните последното участие на Dirkschneider с Kasperi в редиците си преди година тук в София:

https://rockthenight.eu/udo-dirkschneider-anvil-palace-17-03-2016/

Към този момент не е ясно кой ще бъде заместникът на Heikkinen, но само след четири месеца ще можем да видим групата в новия и състав на първото издание на Midalidare – Rock in the Wine valley (9-11 Юни)