Katatonia ще издадат “Mnemosynean” на 1 октомври чрез Peaceville Records.

Това ново издание отбелязва 30 години от създаването на една от най-загадъчните и завладяващи групи, “Mnemosynean” съдържа обширна колекция от всички редки издания и B-страни на Katatonia, включително парчета от многобройните EP-та на групата, лимитирани издания и бонуси, кавъри, както и поредица от ремикси.

Пътуването на “Mnemosynean” обхваща дълъг период – от напоения с готик експериментален епос „Scarlet Heavens“, записан през далечната 1994 г., до записи, правени по време на сесиите за звездния опус от 2016 г., „The Fall Of Hearts

Интригуващото заглавие на “Mnemosynean” е избрано, тъй като според надгробните надписи, датиращи от 400 г. пр. Н. Е., мъртвите могат да пазят спомените си, като пият от потока, изтичащ от езерото Mnemosyne (богинята на паметта).

Mnemosynean включва нова биография на групата от Eleanor Goodman, както и пълни текстове, както и описания от основателите Anders Nyström и Jonas Renkse, заедно с други близки сътрудници на Katatonia. Обложката за това издание е създадено от дългогодишния визуален артист на групата, Travis Smith.

Mnemosynean” ще бъде издаден от Peaceville на 2 CD, 3LP на черен винил, луксозен 3LP на цветен винил и дигитално. Предварителни поръчки – тук.

Katatonia: Mnemosynean” (CD split):

Disc 1:

“Vakaren”
“Sistere”
“Wide Awake In Quietus”
“Night Comes Down”
“Second”
“The Act Of Darkening”
“Ashen”
“Sold Heart”
“Displaced”
“Dissolving Bonds”
“Unfurl”
“Code Against The Code”

Disc 2:

“Wait Outside”
“Sulfur”
“March 4”
“O How I Enjoy The Light”
“Help Me Disappear”
“Fractured”
“No Devotion”
“Quiet World”
“Scarlet Heavens”
“In The White” (Urban Dub)
“My Twin” (Opium Dub Version)
“Soil`s Song” (Krister Linder 2012 remix)
“Day And Then The Shade” (Frank Default remix)
“Idle Blood” (Linje 14)
“Hypnone” (Frank Default Hypnocadence mix)

Не забравяйте, само след два месеца ще може да видите един страхотен концерт на Katatonia в уникалната атмосфера на Античния театър в Пловдив:

А в началото на 2022-ра те тръгват на голямо европейско турне със Sólstafir: