Main Offender” на Keith Richards ще бъде преиздаден за 30-ата си годишнина като специален луксозен бокс-сет.

Keith Richards ще преиздаде албума си “Main Offender” от 1992 г. Версията за 30-ата годишнина на втория самостоятелен албум на китариста на Rolling Stones ще се появи по рафтовете на 18 март и ще включва неиздаван досега концерт, записан в Town & Country Club (сега The Forum) в Kentish Town в Северен Лондон.

„Това е вторият път и Winos се развиват“, казва Richards. „И ако мога да задържа тези момчета заедно толкова дълго, това е защото са една от най-добрите групи в света. Това е много интригуваща група и потенциалът едва започва да се проявява.

„Ако не бях взел Winos на пътя, този запис вероятно щеше да бъде напълно различен от този, който е. Опитах се да избегна твърде много смисъл в този запис, защото за мен тази двусмисленост и мистерия, и малко провокация към това да те накара да се замислиш, е нещо много по-мощно и по-важно от това просто да размахаш пръст и да кажеш: „Знам какво казва, не прави това, прави онова“.

„Ако си музикант, тишината е твоето платно и никога не искаш да запълниш цялото нещо, защото тогава току-що си покрил всичко… Една от най-интересните части на музиката е мястото, където не свириш.“

Луксозното издание на бокс сета ще включва също албума на опушен винил, книга от 88 страници, включваща невиждани досега снимки, репродукции на ръкописни текстове, есета, датиращи от издаването на албума, плюс плик, съдържащ реплики на рекламни и тур-материали от личния архив на Richards.

Първото парче от концерта на Winos Live in London ’92’, е версия на “How I Wish” , която се появи за първи път в дебютния самостоятелен албум на Richards “Talk Is Cheap“. Този албум първоначално е издаден през 1988 г. и преопакован в луксозна форма през 2019 г.

Keith Richards – Main Offender

1.     999
2.     Wicked As It Seems
3.     Eileen
4.     Words Of Wonder
5.     Yap Yap
6.     Bodytalks
7.     Hate It When You Leave
8.     Runnin’ Too Deep
9.     Will But You Won’t
10.  Demon
 
Winos Live In London ‘92
1. Take It So Hard
2. 999
3. Wicked As It Seems
4. How I Wish
5. Gimme Shelter
6. Hate It When You Leave
7. Before They Make Me Run
8. Eileen
9. Will But You Won’t
10. Bodytalks
11. Happy
12. Whip It Up