Ken Hensley, най-известен като клавирист на Uriah Heep от 1970 до 1980 г., почина на 75 години. Тъжната новина бе съобщена днес (5 ноември) от брат му Тревър в публикация във Facebook.

Пиша това с натежало сърце, за да ви уведомя, че брат ми почина спокойно в сряда вечерта“, пише Тревър Хенсли. „Съпругата Моника беше до него и успокои Кен през последните минути с нас.

Всички сме съкрушени от тази трагична и невероятно неочаквана загуба и ви молим да ни дадете малко време, за да се примирим с нея.

Кен ще бъде кремиран на частна церемония в Испания, така че, моля, не искайте информация за погребение.

Кен си отиде, но никога няма да бъде забравен и винаги ще бъде в сърцата ни.

Пазете се”

Роден като Kenneth William David Hensley в Плумстед, Югоизточен Лондон на 24 август 1945 г. Той започва да свири на китара на 12 години и прави първия си концерт само три години по-късно. Няколко години по-късно, ве§е като клавирист, той се присъединява към китариста Mick Box и вокалиста David Byron в групата Spice през февруари 1970 г .; малко след това лондончаните променят името на групата на Uriah Heep. Ken е съавтор и певец в голямата част от хитовете на групата през 70-те години, включително “Lady in Black“, “Easy Livin’” и “Stealin’“.

Новината идва само няколко месеца след смъртта на барабаниста Lee Kerslake, също бивш член на Uriah Heep и добър приятел на Ken.