Matt Sorum, носителят на Grammy барабанист на Guns N’ Roses и Velvet Revolver, наскоро подписа с AFM Records за първия албум на неговия звезден музикален колектив Kings Of Chaos.

Първият сингъл и видео от Kings Of Chaos, “Judgement Day”, е изпепеляващ рок, който е изпълнен и написан съвместно от Sorum и неговите колеги от групата Velvet Revolver Slash, Dave Kushner и Duff McKagan, и включва Matt (който е член на Залата на славата на рокендрола) на барабани, както и като водещ вокал.

Sorum каза за видеоклипа „Judgment Day“: „Черпейки вдъхновение от филма „Vanishing Point“ от 1971 г., трансформиран с образи, вдъхновени от „Natural Born Killers“, режисьорът Brian Cox (Bring Me The Horizon, Cypress Hill, Misfits) и аз концептуализирахме мъж, бягащ от своите демони в диво пътуване, за да намери изкупление, ръководен от преподобния Уили Джи (изобразен от Billy F Gibbons), ангел (изобразен от модния дизайнер на Мат, Ace Harper). Скитник, търсещ светлината.”

Дебютният албум на Kings Of Chaos е насрочен за издаване през есента/зимата на 2023 г. Очаквайте оригинална музика и колаборации с някои от най-големите имена на рока — включително някои от днешните най-талантливи и емблематични изпълнителки.

Първоначално създадени през 2012 г. като Rock ‘N’ Roll All Stars, Kings Of Chaos включва основен състав от членове, както и ротационен състав от гост музиканти. Те са записали само една песен досега: кавър на “Never Before” на Deep Purple за трибютния албум от 2012 г. “Re-Machined: A Tribute To Deep Purple’s ‘Machine Head'”..