Китаристът на Saxon Paul Quinn прекратява турнетата с групата, тъй като графикът му се отразява негативно.

Китаристът на Saxon Paul Quinn ще прекрати турнетата с групата. Quinn беше един от основателите на Saxon през 1975 г. заедно с фронтмена Biff Byford и изглежда, че графикът на турнето на групата стои зад решението.

Новината беше разпространена в публикация в социалните мрежи на групата, която гласи: „След много размисъл, нашият приятел и колега воин Paul Quinn реши да се оттегли от турнетата със Saxon. След много години на по пътя, с последващия стрес и умора, които съпътстват дългите графици на турнета, Пол не иска представянето му да страда и да разочарова колегите му от групата и феновете.

Paul ще продължи да записва с групата и може да свири на избрани специални концерти в бъдеще. Saxon застава зад решението на Paul и ще ви информира за следващото ни пътуване.“

Групата потвърди, че Quinn ще остане с групата за текущата серия от европейски концерти, но че датите през април в Южна Америка ще бъдат отложени, както и появата на групата на тазгодишния круиз Monsters Of Rock, който е планиран да отплава от Кейп Канаверал, Флорида, на 29 април. Графикът на Saxon за резервации за летни фестивали няма да бъде засегнат.

Все още няма информация кой може да заеме мястото на Quinn на тези фестивални участия.

През януари Saxon обявиха издаването на “More Inspirations“, продължение на техния албум с кавъри “Inspirations“, който беше издаден през март 2021 г. Новият албум ще бъде пуснат на 24 март, в него групата включва песни на Alice Cooper, Rainbow, ZZ Top, Cream, Nazareth, The Who и др.