Китаристката на Майкъл Джексън – Дженифър Батън, пристига за първи път в България на 4 юни, за да изнесе концерт, посветен на Краля на попа, съобщиха организаторите.
Шоуто ще се състои в “София лайв клуб” и е кръстено “In Memory Of Michael Jackson”. В него ще бъдат включени някои от най-големите хитове на най-продавания изпълнител на всички времена, както и впечатляваща мултимедия от съвместните им изпълнения.

С ексцентричната си визия и свой стил на свирене Дженифър Батън се превръща в любимата китаристка на Майкъл Джексън, която го придружава по време на трите му световни турнета (Bad, Dangerous и HIStory). Един от пиковете моменти на всеки концерт е изпълнението на хита “Dirty Diana”, по време на което Джексън танцува около Дженифър, докато тя екзалтира публиката с китарното си соло.

Китаристката е неотлъчно до Майкъл Джексън по време на представянето му в почивката на Супер Боул през 1993 г., което се превръща в най-гледаната програма в историята на телевизията, проследена от 1,5 милиарда души от над 80 държави по цял свят.

След края на турнето “HIStory” тя се присъединява към групата на Джеф Бек. С него Батън работи в продължение на три години, след което се концентрира върху собствената си кариера. До момента има издадени три солови албума и се смята за една от най-влиятелните китаристки на всички времена.

Билетите за концерта в София вече са в продажба, като първите 100 са на промоционална цена – 40 лева. След тяхното изчерпване билетите ще струват по 50 лева.

Информацията: БТА.

0552637001452678276_0