Dave Keuning от The Killers обяви подробности за новия си самостоятелен албум “A Mild Case of Everything“, както и сподели на новото парче “Ends Of The Earth“.

Едноименният втори албум от китариста на The Killers трябва да пристигне на 25 юни и включва селекция от парчета, които първоначално е написал като потенциални предложения за групата.

Доста от тези песни бяха показани на Killers и по някаква причина не бяха използвани“, каза той пред Rolling Stone. „И затова ги използвах. Просто не исках да се задържам повече на някои от тях, защото не ставам по-млад. Исках да ги довърша”.

Keuning записва албума в домашното си студио в Сан Диего и обяснява, че той черпи вдъхновение от групите от 80-те като Depeche Mode и Cars.

Междувременно The Killers потвърдиха, че са приключили работата по новия си албум, като продължението на „Imploding The Mirage“ (2020) излизаа скоро. „Искам да кажа, че е готов, да. По принцип сме във фазата на мастериране“, каза Brandon Flowers, „Той ще излезе тази година. Надявахме се на ранно лятно издание, но компаниите за производство на винил са затрупани от изпълнителите, които задържаха албумите си заради Covid. Сега всички те се опитват да извадят албумите. Искаме да пуснем всичко едновременно, така че се сблъскваме със стена. “

Чуйте “Ends Of The Earth” по-долу.

Dave Keuning: “A Mild Case of Everything

 1. From Stardust
 2. Ends of the Earth
 3. The Fountain
 4. Time and Fury
 5. Bad Instincts
 6. No One Is Calling You A Liar
 7. Hangman On The Ocean
 8. On The Ground
 9. Peace And Love
 10. Dont Poke The Bear
 11. We All Go Home
 12. What Do Ya Want From Me
 13. Worlds On Fire
 14. Lost Cause Holiday
 15. You Can Stay
 16. Shake Well