Издателство Сиела е подготвило изненада за феновете: “Queen – Как започна всичко” излиза на български в края на май

Тази биографична книга е дело на двама от най-големите и предани фенове на групата. Джаки Смит е председател на фенклуба на „Световните рекорди на Гинес“ и на този на Queen от около четиресет години. Джим Дженкинс е виден експерт на тема Queen и почитател на групата от самото ѝ създаване. Той пише бележките за обложките на Greatest Hits албумите и видеоизданията на бандата.

Поръчайте предварително в превод от Коста Сивов и с адаптация на оригиналната корица на Ruth Keating от Fidelia Kosseva тук: https://www.ciela.com/queen-kak-zapochna-vsichko.html

Тази книга е наслада за всеки, който се интересува от историята на изключителния феномен Queen.“

– Брайън Мей

Официалната биография на легендарната рок група Queen излиза за първи път през 1992 г. – малко след смъртта на Фреди Меркюри. Книгата съдържа огромно количество информация за музикантите и проследява тяхното невероятно, изненадващо и главозамайващо изкачване към върха, без да скрива проблемите между тях, сблъсъците със звукозаписни компании, както и някои забавни, но и скандални истории, в които са били замесени.

Двадесет години по-късно Брайън Мей и Роджър Тейлър съдействат за издаването на това ново, допълнено и редактирано издание, съдържащо още повече снимки, факти и откъси от ексклузивни интервюта с музикантите, както и предговор от самия Мей.